RAT U ZVEZDI: Stojadinović protiv igrača i uprave - ko je u pravu?

Kao na pijaci se ponašaju u Crvenoj zvezdi. Pljuvanje i optuživanje bez ikakvog osvrta na navijače i njihovo mišljenje. Imate priliku da javno napišete kome više verujete u ovom čudnom sukobu na Marakani.

  • 14

Pandorina kutija na ''Marakani'' ponovo je otvorena! Crvena zvezda očigledno ne zna da funkcioniše ako u klubu nije zbrka ili nered. Posle turbulentne sezone, gde se svašta izdešavalo (šokantni porazi, štrajk igrača, lupanje automobila fudbalerima, česte smene Stojanovića), činilo se da sledi miran period u Ljutice Bogdana barem do prelaznog roka i početka priprema.

Međutim, prevarili smo se! Poslednji dani decembra možda su doneli i najveći ''udar'' u Zvezdi, računajući gore pomenute, jer su igrači javno istupili protiv sportskog direktora Zorana Stojadinovića okrivivši ga da je upravo on glavni razlog lošeg stanja u klubu. Prvi je sa optužbama da je Stojadinović spletkaroš izašao Nikola Mijailović da bi mu se vrlo brzo pridružili oni najiskusniji Mrđa, Milijaš, Ninković i Bajković.

Da se nešto dešava moglo je da se nasluti u ponedeljak tokom dana s obzirom na to da su uvertire za UO bile izjave potpredsednika Zvezde Slaviše Kokeze i Ivice Tončeva da će se status Stojadinovića razmatrati na sednici da bi posle nje svi izašli smireni i staloženi, a sportski direktor je preživeo.

Ipak, to je bio samo uvod u ono što je usledilo, a to je pomenuti izlazak fudbalera u javnost. Sam Stojadinović je to objasnio izjavama da potpredsednici žele da ga sruše pred prelazni rok kako bi se i oni uključili i da su igrači ''prevareni'' da daju izjave protiv njega.

- Neću da odem kao gubitnik. Postigao sam mnogo kao menadžer, ali ne i u Zvezdi. Ako puste mene i Džajića da radimo u miru, možemo do titule. Neću se povući - rekao je Stojadinović.

Iako se sportski direktor Zvezde uzda u predsednika Džajića, prema informacijama koje kruže oko ''Marakane'' može se čuti da je i sam Džaja nezadovoljan radom Stojadinovića i da su imali konstruktivan razgovor na kojem se, između redova, moglo pročitati da i predsednik nije za Zoranov ostanak u klubu.

To još više dobija na težini kada se uzmu u obzir izjava Ivice Tončeva data za Telegraf neposredno pred UO Zvezde održan u ponedeljak, a u vezi sa trenerom Slavišom Stojanovićem.

- Daćemo mu poverenje do kraja godine, nismo hteli da sečemo preko kolena. On ima našu podršku. Taman će moći da spremi ekipu, dovešćemo pojačanja koja su deficitarna i svi uslovi za nove pobede i nadam se titulu biće ostvareni – rekao je Tončev, i dodao da je to zajednički stav predsednika Džajića, potpredsednika Kokeze i njegov što jasno aludira da tu nema mesta Stojadinoviću.

Uprkos svemu tome Stojadinović i dalje ne želi da napusti ''Marakanu'' i ističe da će se boriti do poslednjeg momenta. Međutim, pitanje je koliko će da traje ta borba sportskog direktora s jedne i ostalih članova borda s druge strane, plus igrači koji su prvi put javno stali iza nekoga, a to ovoga puta nije Stojadinović kojem najviše zameraju što letos nije bilo uslova za rad zbog 40 igrača u procesu.

Takođe, zamera mu se i to što je u nekoliko navrata forsirao igrače koje je on doveo kao i to da je najveći krivac za odlazak Filipa Mladenovića i Marka Vešovića bez obeštećenja.

Nešto slično, u izjavi za Žurnal, potvrdio je i kapiten Milijaš koji je priznao da su tokom priprema u Turskoj od Stojadinovića dobijali ceduljice da napišu idealan tim, a u njega obavezno stave Luisa Garida kojeg je sportski direktor doveo iz Hondurasa.

Ono što je bila javna tajna, a to je da sve ''glave'' koje sede na našem najvećem stadionu napokon je isplivala na površinu što je možda i glavni korak ka ozdravljenju posrnulog giganta. Članovi Uprave moraju da se pogledaju u oči i, ako ne mogu zajedno, otvoreno to priznaju jer u ovom slučaju najveći gubitnik je Zvezda.

Ko je istinski u pravu u ovom sukobu verujem da nikada nećemo saznati, a veliki klub kao što je Crvena zvezda trebalo bi da sasluša i mišljenje velike armije navijača ili istinskih poznanika srpskog fudbala. Šta vi mislite, ko je višak na ''Marakani'' - Stojadinović, potpredsednici, igrači ili neko četvrti?

Budite iskreni...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • meek mill

    18. decembar 2013 | 14:44

    kokezu van zvezde... sta on zna o fudbalu

  • Dejan

    18. decembar 2013 | 13:59

    Mislim da je ovo kampanja protiv stojadinovica. covek je dokazan u svojoj bransi i nece da dozvoli nekom kokezi koji je poput Stefanovica juce usao u fudbal i klub.Moj glas ide uvek struci i Stojadinovicu!!Igraci su samo osetili kod koga je kasa pa se tome priklanjaju.

  • Drgag

    18. decembar 2013 | 14:03

    Zabraniti ovaj besmisleni sport Zakonom ( sem na livadi, rekreativno).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA