Đoković: Beker i Vajda su pobednički tandem!

Mslim da postoji odlično razumevanje između nas trojice.Vajda je veoma važan, jer je on radio sa mnom u poslednjih 8 godina, a Beker može da se identifikuje sa mnom jer je bio u tim situacijama i zna kroz šta prolazim, to je možda i najveći razlog što je sa nama, rekao je srpski teniser

  • 0

Srpski teniser Novak Đoković, smatra da će nemačko-slovačka trenerska kombinacija Boris Beker - Marjan Vajda, biti dobitna i da će mu pomoći da osvaja trofeje u 2014. godini. 

Đoković u petak od 14 časova počinje novu sezonu duelom polufinala protiv Žoa-Vilfrida Conge, a ističe takođe da će mu Beker najviše pomoći u mentalnoj pripremi za finale Gren Slema.

- Beker je šestostruki osvajač Gren slema, osvojio je toliko trofeja u karijeri, on je bivši svetski broj jedan. Razgovarao sam sa Marijanom proteklih meseci i došli smo do zaključka da će mi trebati još jedan legendarni igrač koji može da mi pomogne da razumem bolje šta moram da radim u određenim situacijama, posebno u završnicama Gren slemova.- rekao je Đoković za "Gulfnews" i dodao:

- On može da se identifikuje sa mnom jer je bio u tim situacijama i zna kroz šta prolazim, to je možda i najveći razlog što je sa nama. Verujem da kombinacija Borisa i Marijana može da bude dobitna kombinacija za mene i da ću na taj način poboljšati svoju igru i mentalnu stranu na najvažnijim turnirima - kazao je srpski teniser.

Nole je istakao da Beker ima čeličnu nemačku disciplinu koja samo može da pomogne našem asu da bude još bolji.

- Ja sam odrastao u Nemačkoj, praktično sam proveo tamo period od 12. do 16. godine u akademiji Nikija Pilića koja je blizu Minhena. Imao sam i nemački jezik u školi. Razumem kako funkcioniše nemački mentalitet, znam da se mnogo vremena posvećuje radu, ali Beker ima i drugačiju stranu. On zaista ima veoma široka shvatanja, on je čovek koji ume da govori i siguran sam da ćemo imati opušten odnos - rekao je Novak o svom novom treneru.

Srpski teniser dodao je da Marijan Vajda ostaje važan član njegovog tima. Takođe, Novak je govorio i o promenama koje Boris Beker može da donese.

- Mslim da postoji odlično razumevanje između nas trojice (Đoković, Vajda i Beker). Marijan je veoma važan jer je on radio sa mnom u poslednjih 8 godina. Osvojio sam prvi i 41. trofej sa Marijanom Vajdom i ekstremno je važno da on bude uključen u sve diskusije, razgovore i analize.

- Radio sam dosta na igri na mreži. Radio sam na prilazu i prilikama koje napravim sa osnovne linije. Ja sam igrač koji igra sa osnovne linije, ali želim da idem češće na mrežu i to sam i radio, a sve kao zasluga rada koji sam imao sa Marijanom. Nastaviću tako i sa Borisom - rekao je Đoković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Gulfnews)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA