LAJOVIĆ ZA TELEGRAF: Idem kod Novaka po savet pred nastup na velikoj sceni!

Presrećan posle prvog plasmana u glavni žreb jednog od četiri Gren slema srpski teniser se nada da će uz Novaka Đokovića što bolje predstavlja Srbiju na Australijan Openu

  • 5

Dušan Lajović je prvi put u karijeri ostvario je plasman u glavni deo Australijan Opena pa će po prvi put učestvovati na jednom od četiri Gren slema. Nakon ostvarenog velikog uspeha srpski teniser podelio je utiske sa reporterom Telegrafa u Melburnu.

- Fenomenalan je osećaj! Još ne znam s kim ću igrati, jer još nisu završeni svi mečevi kvalifikacija. Postoji mogućnost da se sastanem sa nekim od najboljih igrača, ali i da dobijem nešto lakši žreb - rekao je zadovoljno Lajović, a potom i prokomentarisao meč protiv Tsunga-Hua Janga.

- Pribojavao sam se kad sam dobio prvi set bez izgubljenog gema, jer sam znao da će protivnik u nastavku pružiti veći otpor i čim uzme prvi gem opustiće ruku. Iako sam napravio brejk i na početku drugog seta, u sledećem gemu nisam uspeo da zadržim servis pa sam ga malo vratio u meč. Rezultatski do kraja nije bilo toliko teško, ali igrački je bilo mnogo više borbi nego u prvom setu - rekao je Lajović kojeg ni buka koju su pravili navijači sa Tajvana nije uspela da omete.

- Pokušavao sam da ne čujem njihovo vrištanje, ali sam u pojedinim trenucima mislio da će mi glava pući. Srećom uspeo sam da izdržim - rekao je srpski teniser.

Ovim uspehom Lajovića Srbija će imati dva predstavnika u muškom singlu na prvom Gren slemu u sezoni, a 23-godišnji teniser će od Đokovića pokušati da dobije savet pred nastup na glavnom delu turnira.

- Nažalost samo smo Novak i ja na Australijan Openu u muškoj konkurenciji od tenisera iz Srbije. Đoković mi je već čestitao i sigurno je da će mi dati neki savet kako bih se što bolje snašao na debiju na velikoj sceni - rekao je Lajović koji smatra da je i nastup u Dejvis kupu imao uticaj na ovaj rezultat.

- Iskustvo iz Dejvis kupa mi je dosta pomoglo. Pre kvalifikacija sam igrao i turnir u Indiji, na kojem nisam pružio najbolje partije pa mi je i samopouzdanje bilo poljuljano. Ipak uspeo sam da se saberem i ostvarim uspeh. Turnir tek sad počinje ovo je bio samo uvod - rekao je Lajović u Melburnu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dexter

    11. januar 2014 | 12:25

    Druze odrasti, nema Djole 15 god vise od tebe!

  • Nislija

    11. januar 2014 | 12:48

    Ljudi budimo realni, kakva mladost vise.. On ce i u 29 godini da se vadi na nju.. Tuzno ali decko nema veze... Svetlosnim godinama iza ostalih igraca...

  • Ciga

    11. januar 2014 | 14:42

    Neka ti je sa srecom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA