LEŠIĆ UMALO SRUŠIO BIVŠI KLUB: Drama u Kragujevcu pripala Zvezdi (FOTO) (VIDEO)

Zahvaljujući fenomenalnoj igri u poslednja tri minuta crveno-beli anulirali osam poena viška za protivnika i slavila protiv Radničkog u Kragujevcu rezultatom 78:73

  • 17

Bili su košarkaši Crvene zvezde na ivici ponora u okviru 16. kola ABA lige s obzirom na to da su tri minuta pre kraja imali osam poena manjka u meču sa Radničkim, ali zahvaljujući fenomenalnoj završnici uspeli su da slave rezultatom 78: 73 i učvrste se na prvom mestu regionalnog takmičenja.

Junaci trijumfa crveno-belih bili su Raško Katić sa 15 i Čarls Dženskins sa 12 poena, ali treba napomenuti da su ova dva igrača prosto ''eksplodirala'' u poslednja tri minuta, a tačku na ovu utakmicu zakucavanjem je stavio Nelson svojim 14. poenom na meču.

Bio je Radnički veoma blizu da baci na kolena lidera ABA lige. Predvođeni bivšim zvezdašem Savom Lešićem, koji je postigao 27 poena i imao devet skokova, domaći tim je krajem treće deonice došao do prednosti koju je uvećavao sve do 37. minuta kada je su stvar u svoje ruke preuzeli Dženkins i Katić. Amerikanac je uspeo da veže sedam poena, uz jednu trojku, dok je centar Zvezde kupio otpatke i vraćao u koš Šumadinaca za veoma bitan trijumf.

Međutim, uprkos pobedi Zvezda je odigrala lošu utakmicu što govori i veliki broj izgubljenih lopti kao i katastrofalan šut sa linije penala. To se najviše odnosi na Radenovića koji umalo nije doveo svoj tim u problem jer je 16 sekundi pre kraja promašio oba penala, ali je nja njegovu sreću Marinović bio neprecizan za tri poena da bi Nelson u već pomenutoj akciji postavio konačan rezultat.

Treba napomenuti i to da su gosti skoro čitav meč igrali bez Marjanovića, kojio je vrlo brzo došao u problem sa ličnim greškama, kao i bez Šilba, čije poslednje igre brinu čelnike kluba. Najefikasniji na meču bio je Lešić sa pomenutih 27 poena, a jedini dvocifreni u ekipi Mute Nikolića bio je još Kalinić sa 10 poena.

U pobedničkom timu Katić je odlično iskoristio minutažu i ubacio 15 poena, Blažič i Nelson su ubacili 14, Dženkins 12 dok je kapiten Simonović sakupio devet i to sve iz prve četvrtine kada je vezao tri trojke.

Obe ekipe su čvrsto ušle u ovaj meč što govori mali broj poena u prvih sedam minuta (8:8), ali i veliki broj ličnih grešaka čime su obe ekipe izasle iz bonusa. Zvezda je pokušala na početku da igra na Marjanovića, ali je gorostasni centar vrlo brzo zaradio dve lične greške. Međutim, korak više otišao je krilni centar Radničkog Brkić i za osam minuta zaradio je čak tri penala.

Tri vezane trojke Simonovića u poslednja dva minuta donele su Zvezdi plus pet (20:15), ali je nekadašnji centar crveno-belih, a sada Radničkog Sava Lešić uzvratio i na odmor se otišlo sa dva poena prednosti za goste - 20:18. Nesportska lična greška Kragujevčana na početku druge četvrtine odlepile su Zvezdu na, do sada, najvećih plus šest uz četiri poena Blažiča. Međutim, domaći tim nije dozvolio lideru ABA lige da se odlepi i ponovo su stigli na minus dva (24:22).

Momente praznog hoda, što se tiče poena, prekinuo je Lešić u 15. minutu da bi Marinović prebacio vođstvo na tas Radničkog (26:24) što je navelo Radonjića da zatraži tajm aut posle serije domaćeg tima od 8-0.Agoniju Zvezde u napadu i samo četiri poena za šest minuta prekinuo je Radenović posle ofanzivnog skoka i poena iz odbojke da bi Nelson u narednom napadu ponovo doveo goste u prednost.

Serijom 8-0 crveno-beli su anulirali minimalnu prednost Radničkog, a poenima Lešića na odmor se otišlo sa četiri poena viška za goste - 39:35. Zvezdu su u prvom poluvremenu nosili Blažič i Simonović sa devet, Radenović sa osam dok je Lešić sa 11 poena bio najefikasniji u ekipi Radničkog.

Da Zvezda nema ideju u napadu videlo se na početku treće deonice kada nisu imali rešenje za odbranu domaćeg tima koji je serijom 5-0 istopio prednost crveno-belih sa poluvremena. Srećom po Zvezdu, Nelson je nekako uspeo da pogodi ispod koša uz dodato slobodno bacanje te je Zvezda donekle uspela da prekine prazne minute. Petom trojkom za Zvezdu, a svojim prvim poenima Dženkins je probio odličnu odbranu Radničkog i u 24. minutu gosti su ponovo imali plus dva (46:44)

Ni dva ofanzivna skoka nisu pomogla Radničkom da u 28. minutu izjednači, međutim, već u narednom napadu Lešić je ubacio svoj 20. poen za ponovni egal (50:50) da bi Birčević trojkom odveo domaćina na 54:52.Poenima Kalinića na isteku vremena Radnički je došao do najvećih plus pet u ovom meču na kraju treću deonice - 58:53.

Dve uzastopne lične greške Birčevića nad Katićem obeležile su početak četvrte deonice gde je Katić smanjio prednost na minus četiri usled polovičnog učinka sa linije penala. Poeni SIlijia (2+1) odveli su Radnički na ''velikih'' sedam razlike, a trener Radonjić je bio prinuđen da zatraži tajm aut i pokuša da razdrma svoj tim.

Četvrta lična greška Lešića u 33. minutu, koji je samo minut ranije nagrađen skandiranjem publike, uvela je Radnički u veliki problem, a monstruozno zakucavanje Nelsona navela je Mutu Nikolića da zatraži minut odmora. Trojkom Lešića Radnički je otišao na plus osam, ali je Blažič večć u narednom napadu vratio za tri poena da bi Brkić zaokružio seriju dalekometnih šuteva i ponovo odveo Radnički na osam ponea viška. Zahvaljujući Dženkinsu Zvezda je stigla na minus jedan (71:70) što je bio uvod za ono što je usledilo u nastavku...

ABA liga, 16. kolo

Petak:

Solnok - Cibona 63:64

Subota:

Olimpija - Široki 77:62

Radnički - Crvena zvezda 73:78

Cedevita - Zadar 83:59

Budućnost - MZT 87:79

Nedelja:

Igokea - Mega Vizura 17.00

Partizan - Krka 19.30

TABELA: Crvena zvezda 13-3, Cedevita 12-4, Partizan 11-4, Budućnost 11-5, Cibona 10-6, Igokea 8-7, MZT 7-9, Krka 6-9, Mega Vizura 6-9, Olimpija 6-10, Radnički 6-10, Solnok 5-11,  Zadar 5-11, Široki 4-12.

Parovi 17. kola, (18. januar):  Crvena zvezda - Olimpija, Zadar - Partizan,Krka - Mega Vizura, Radnički - Igokea, MZT - Cedevita, Cibona - Budućnost.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    11. januar 2014 | 21:01

    Sad ce mutavi,teorija zavere,sudije .......

  • grobar do koske

    11. januar 2014 | 21:12

    SAVA LESIC !! JEDNOM GROBAR UVEK GROBAR !!! A STA JE SA SHILBOM (dobio je "nepristojnu ponudu")???!!! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!

  • Bobolino

    11. januar 2014 | 21:01

    Згази их све, идемо редом !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA