Lajović u drugom kolu posle tri sata borbe!

U debitantskom meču na Australijan openu, srpski teniser savladao Francuza Lukasa Puija posle četiri seta 6:4, 7:6 (11:9), 4:6, 6:3

  • 0

Posle velike borbe od čak tri sata i dva minuta, srpski teniser Dušan Lajović je uspeo da se plasira u drugo kolo Australijan opena! On je savladao francuta Lukasa Puija posle četiri seta - 6:4, 7:6 (11:9), 4:6, 6:3.

U izuzetno dramatičnom meču na terenu broj 20, Lajović je u drugom i pogotovo četvrtom setu bio dovoljno koncentrisan što mu je na kraju donelo pobedu. U narednom kolu će imati ozbiljan izazov, pošto će mu protivnik biti 16. nosilac, Kei Nišikori. Japanac je takođe imao jako težak meč protiv Marinka Matoševića u pet setova.

Lajović je u prvom setu prvi izgubio servis u šetom gemu iako je imao 40:0. Francuz je poveo 4:2, ali naš predstavnik potom osvaja naredna četiri gema i na sjajan način osvaja uvodni set posle 35 minuta.

Mnogo čvršća igra viđena je u nastavku, Pui je beležio dosta vinera, ali i mnogo više grešaka od Lajovića. U drugom setu nije viđena ni brejk lopta, ali je u taj brejku bilo itekako zanimljivo, sa čak 15 mini-brejkova.

Pui je odmah napravio dva mini-brejka i poveo 3:0, ali je potom i on izgubio svoja dva servisa. Lajović je prvi stigao do set lopte, ali je potom ponovo usledila nova kiša mini-brejkova, pa je srpski predstavnik uspeo da iskoristi set loptu posle 36 minuta.

Nastupio je pad u Lajovićevoj igri u trećem setu, jer je Pui odmah napravio brejk, a do kraja seta Lajović nije uspeo da vrati ribrejkom, iako je imao četiri prilike za to. Interesantno, ovaj deo igre je trajao 46 minuta.

Prava drama je bila u četvrtom setu sa po pet brejkova. Obojica su na startu izgubili svoje servise. Poveo je potom Lajović 4:2, ali je Pui vratio istom merom. U osmom gemu Lajović pravi novi brejk, i na kraju je servirao za pobedu i posle treće meč lopte stavio pečat na debitantski meč na Australijan openu.

Srpski teniser je imao 28 vinera naspram Puijevog 41, ali je imao daleko manje grešaka od 193. igrača sveta - 57 naspram 88. Takođe, Lajović je odservirao sedam aseva, a Francuz dva.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Dom zdravlja Doktor Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA