PARTIZAN: Nećemo izabrati vršioca dužnosti predsednika kluba!

Potpredsednik kluba iz Humske Mile Jovičić saopštio je da je sekreterijat kluba doneo zaključak da zadržavanje Dragana Đurića u pritvoru nema veze sa Partizanom

  • 6

Posle najnovije informacije da je produžen pritvor predsedniku Partizana Draganu Đuriću, kao i da je postavljena kaucija, fudbalski klub iz Humske sazvao je hitnu konfrenciju za medije.

Đurić je u ponedeljak priveden zbog malverzacija u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda, i prvobitno je bio određen pritvor od 48 sati. U utorak je saopšteno da je pritvor produžen na 30 dana i da je postavljena kaucija od dva miliona evra.

Novinarima su se obratiti članovi uprave predvođeni potpredsednikom Miletom Jovičićem, koji bi u narednom periodu trebalo da vodi klub.

- Ovo je bio događaj koji ne stvara dobru atmosferu u klubu. U toku jučerašnjeg dana smo bili zatečeni pa smo zato zakazali konferenciju za danas. Sekreterijat Partizana je održao hitan sastanak na kome je donet zaključak da je ovo izdvojen događaj od FK Partizan, i tiče se privatnog biznisa gospodina Đurića - rekao je Jovičić novinarima u Humskoj dodajući:

- Partizan nastavlja da obavlja svoje obaveze u punoj snazi i kapacitetu.

MILE JOVICIC I DARKO GRUBOR

Jovičić je saopštio da niko iz kluba neće biti imenovan na funkciju vršioca dužnosti predsednika kluba.

- Partizan nema nikavih dodirnih tačaka sa "Zekstrom", i mi uvažavamo sve što je gospodin Đurić uradio za klub. Verujemo da će postupak biti pošten i da će se dokazati da nije pogrešio u svom privatnom poslovanju.

- Ne postoji razlog da se imenuje neko na funkciju vršioca dužnosti predsednika kluba, tako da će biti održana samo redovna Skupština kluba, na kojoj će se razmarati funkcionisanje kluba - rekao je Jovičić.

Potpredsednik Partizana Ratomir Babić rekao je u ponedeljak da taj fudbalski klub normalno funkcioniše i naveo da će uprava napraviti plan rada u odsustvu predsednika.

Đuriću je u ponedeljak posle saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda određeno zadržavanje. Tužilaštvo je juče nakon saslušanja, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Đurića u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda" zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica "Zekstra" d.o.o i "Bankom" d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.

Đurić se sam odazvao pozivu tužilaštva za slušanje. Veterinarski zavod je njegova kompanija Zekstra kupila 2005. godine. Krivičnu prijavu protiv njega je 27. decembra 2013. godine podnela policija.

Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija "Zekstra". To je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije

Predsednik JSD Duško Vujošević izjavio je da veruje u nevinost prvog čoveka fudbalskog kluba.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    14. januar 2014 | 12:22

    Sto te ne ubije to te ojaca !! PARTIZAN IZNAD SVIH !!! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE ! Ako je kriv odgovarace,a ako nije nece(prosto) ! A sto se INSTITUCIJE TICE BICE BOLJE BEZ Djure,vec je sve spremno za zamenu...SMRT FASIZMU SLOBODA PARTIZANU !!!

  • MikiGrobar

    14. januar 2014 | 14:29

    Doci ce te I vi na red!

  • Delija

    14. januar 2014 | 12:18

    Ajde sad prodaja igraca da se skupi 2 miliona za predsednika da ne bi pevao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA