ĐOKOVIĆ: Protiv Rodika je bilo 63 stepena, ove temeprature su podnošljivije!

Drugi reket sveta smatra da su uslovi u Melburnu bolji nego 2009. godine kada je zbog visoke temperature morao da preda meč Amerikancu * Na terenu je deset, petnaest stepeni toplije - rekao je Novak

  • 0

Najbolji srpski teniser Novak Đoković preskočio je i drugu prepreku na ovogodišnjem Australijan Openu pobedom nad Leonardom Majerom.

Đoković je na meču sa Argentincem pao nakon jednog proklizavanja, pa je novinare na konferenciji prvo zanimalo da li je sve u redu sa nogom.

- Jeste, članak je dobro - rekao je Đoković posle čega su svi u prostoriji odahnuli, a zatim ocenio vremenske uslove u kojima je odigan meč:

- Bilo je toplo, ali mi je bilo teže juče tokom treninga. Temperatura na terenu je veća za deset, petnaest stepeni nego što je zvaniča. Kada sam 2009. godine predao meč protiv Rodika sećam se da je taj dan izmereno 63 stepena na terenu, jer podloga dosta privlači svetlost. Ipak uslovi su isti za sve -  rekao je Đoković.

Drugi reket sveta pohvalio je uspeh mladog bosanskog tenisera Damira Džumhura koji je obezbedio plasman u treće kolo Australijan Opena i naglasio da individualni sportisti iz Srbije i regiona ostvaruju sve bolje rezultate.

- Odličan uspeh za Džumhura s obzirom da je uspeo kroz kvalifikacije da dođe do glavnog dela turnira i ostvari dve pobede. Ljudi sa Balkana imaju veliki talenat za sport, a u poslednje vreme i individualni sportisti igraju sjajno. Srbiji su prošle godine ogromnu radost doneli atletičari, što je zaista sjajno - rekao je Novak i otkrio da se upoznao sa Emirom Bekrićem.

- Video sam se sa Bekrićem prošle godine na US Openu, a nadm se da će uskoro uspeti da mu uzvratim podršku uživo na nekom turniru - rekao je Đoković.

Iako je pre početka turnira posetio fudbalsku utakmicu u Melburnu trenutno nema priliku za opuštanje uz partiju golfa već je samo fokusiran na treninge i mečeve.

- Volim golf, ali nisam ga dosta dugo igrao pa je i kvalitet moje igre dosta opao. Osim za teren i hotel nemam vremena za druge stvari - zaključio je Đoković

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA