ANA SRUŠILA SERENU ZA ČETVRTFINALE: Pa i ona je ljudsko biće!

Srpkinja posle dva sata borbe i velikog preokreta uspela da eliminiše najbolju svetsku teniserku pobedom od 2:1 čime je obezbedila plasman među osam najboljih na AO

  • 26

Srpska teniserka Ana Ivanović napravila je prvorazrednu senzaciju na Australijen openu pošto je u osmini finala savladala najbolju svetsku teniserku Serenu Vilijams posle dva sata borbe rezultatom 4:6, 6:3, 6:3.

Agresivnom igrom u polju, dobrim forhendom i neutralisanjem servisa protivnice, Ana je stigla do velike pobede nad teniserkom koja poslednjih nekoliko godina dominira ženskim tenisom, a u četvrtfinalu će igrati protiv Kanađanke Eženi Bušar.

- Dobiti tako veliku šampionku je neverovatno, ali i ona je ljudsko biće, može da se igra i protiv nje. Rekla sam sebi moraš da dobro udaraš i radiš šta može. Znala sam da moram da igram najbolje što mogu i uspela sam - istakla je Ana odmah posle meča.

Meča u kojem se već na početku videlo da Srpkinja može do podviga. Pri prvom servisu Serene, Ana je stigla do brejk lopte koju nije uspela da iskoristi. Međutim, jeste u petom gemu kada je povela sa 3:2, ali je odmah usledio ribrejk Amerikanke. Sve do 5:4 za protivnicu vodila se ravnopravna borba, međutim Serena je stigla do dve brejk šanse gde je iskoristila drugu za vođstvo od 6:4 na kraju prvog seta.

To nije pokolebalo Anu koja je u drugom setu nastavila da igra svoju igru. Ponovo je propustila brejk na početku, ali je zato, posle drame i zatraženog čelendža u šestom gemu, stigla do brejka i povela sa 4:2. Ubrzo je bilo i 5:3 za Srpkinju koja je na Serenin servis dobila dve set lopte i iskoristila drugu za potpuni povratak u meč - 6:3.

Snaga proistečena iz fenomenalnog drugog seta donela je Ivanovićevoj velikih 3:0, a potom i 4:1 na početku trećeg seta i već tada je bilo jasno da Srpkinja ide kao velikom uspehu koji je doduše na kratko bio odložen jer se Serena probudila sredinom seta. Međutim, opuštenost u igri i dobar servis doneli su joj VELIKU pobedu i plasman u ćetvrtfinale AO - 6:3.

- Definitivno se nisam osećala dobro na terenu, još od početka meča, a Ana je uradila nekoliko dobrih udraca  i sve što je bilo potrebno za pobedu - istakla je prva teniserka sveta posle neočekivanog ispadanja sa turnira.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA