Kako je kraljica ANA bacila na pleća najbolju svetsku teniserku (FOTO) (VIDEO)

Srpkinja i pored gubitka rvog seta uspela da preokrene meč protiv Serene * Fenomenalan forhend i neutalisanje servisa protivnice glavni razlozi plasmana u četvrtfinale

  • 12

Malo ko je verovao u uspeh Ane Ivanović u meču protiv Serene Vilijams na Australijen openu iako su mnogi teniski stručnjaci istakli da bi Srpkinja možda i jedina mogla da pobedi moćnu, premoćnu Amerikanku koja je, na kraju, morala da se pokloni ''kraljici Ani'' i čestita na trijumfu.

Pobeda i te kako dobija na značaju ako se zna da je ostvarena posle preokreta jer, malo ko je uspevao da od 0:1 protiv Serene stigne do 2:1. Barem ne u poslednje vreme u kojem je Amerikanka pokazala totalnu nadmoć i ''otvorila'' priču da bi možda mogla i sa muškarcima da igra turnire.

- Dobiti tako veliku šampionku je neverovatno, ali i ona je ljudsko biće, može da se igra i protiv nje. Rekla sam sebi moraš da dobro udaraš i radiš šta može. Znala sam da moram da igram najbolje što mogu i uspela sam - istakla je Ana posle meča.

A uspela je, zahvaljujući odličnom forhend igrom i neutralisanjem strahovitog servisa protivnice koja je, uprkos porazu, imala čak 13 asova nasuprot jednim Aninim. Ipak, bolji postotak riterna i na prvom i na drugom servisu pogurao je Ivanovićku u četvrtfinale, a Serenu je bacio na pleća.

Pokušavala je Amerikanka da se vrati u igru posle izgubljenog prvog seta, međutim, nije uspela. Bacala se po terenu, pokušavala da ispolji nervozu kroz bacanje reketa, a čak ni publika u Melburnu nije bila na strani šampionke. Na kraju je pokušala da se ''opere'' time da su je bolela leđa.

- Definitivno se nisam osećala dobro na terenu, još od početka meča. Imam problema sa leđima, ali je Ana svojom sjajnom igrom zaslužila pobedu - istakla je Serena posle meča i dodala:

- Publika u Australiji uvek navija za slabijeg igrača. Mislim da publika nije bila protiv mene, već žele Anu na najvišem nivou.

Veliku pobedu Ivanovićke s oduševljenjem je pozdravio i najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji je takođe prošao u četvrtfinale, a i svetski mediji su imali reči hvale za odličnu igru Srpkinje koja je u anale AO ušla i po tome što je njen meč ''retvitovan' više od 2.000 puta što je apsolutni rekord turnira otkada koristi Tviter.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA