Srpski NBA talenat za koga niste čuli (FOTO) (VIDEO)

Reprezentativac Srbije do 19 godina Nikola Jovanović beleži sjajne partije u koledž košarci. U noći između srede i četvrtka postigao je rekord karijere, a svojim kvalitetima naterao je mnogobrojne NBA skaute da obrate pažnju na njegove nastupe

  • 8

Mladi Beograđanin Nikola Jovanović u noći između srede i četvrtka bio je glavna zvezda NCAA koledž košarke. Reprezentativac Srbije do 19 godina je sa 23 poena, što je njegov rekord karijere u ovom takmičenju, bio glavni junak pobede Južne Kalifornije nad Kalifornijom.

Nikola je rođen u Srbiji 1994. godine, a prošao je mlađe kategorije Partizana, da bi odlučio da školovanje nastavi u Americi, ne odustajući od košarke.

Tamo je završio srednju školu u Džeksonvilu beležeći prosečno 15 poena i 12 skokova, što ga je uvrstilo među dvadeset najboljih mladih nada na Floridi.

Kako to obično biva u "obećanoj zemlji" stizale su ponude mnogobrojnih koledža koje su želele da mladom Srbinu dodele stipendiju. Jovanović je odabrao da njegov novi dom bude u Južnoj Kaliforniji i nije pogrešio.

Otišao je kod trenera Endi Enfilda koji za sada ima puno poverenje u Jovanovića.

Nikola na terenu provodi prosečno više od dvadeset minuta, beleži 9, 3 poena i ima 4, 8 skokova i dobrim brojkama u svojoj prvoj sezoni u NCAA naterao je mnogobrojne NBA skaute da u svoj tefter upišu njegove ime.

Kao njegovi kvaliteti se navode sjajne fizičke predispozicije, kao i mogućnost da bude opasan po koš protivnika i sa niskog posta i iza linije za tri poena.

Jovanović igra na poziciji krilnog centra, a iako ga mnogi upoređuju sa Dirkom Novickim zbog njegove konstitucije, talentovani Srbin bi više voleo da bude kao megazvezda Oklahome, Kevin Durant:

- Mogu da igram iza linije za tri poena, ali mi visina omogućava da budem dobar i ispod koša. Mnogi me upoređuju sa Novickim zbog moje građe, ali ja bih voleo da budem kao Kevin Durant - izjavio je Jovanović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    23. januar 2014 | 13:19

    Samo napred

  • nikola

    23. januar 2014 | 16:54

    Bravo,na ovom koledzu je igrao i Nikola Vucevic,neka ima karijeru kao njegovu :) ili i bolju

  • grobar do koske

    23. januar 2014 | 14:15

    Bravo NIKOLA GROBARE,samo GAZI !!! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA