DOKTOR: Dule, molim te, prestani da "ubijaš" igrače!

- Daleko od toga da je krivica njegova, ali ne mogu da shvatim da Partizan ne radi nikakve analize koje bi sprečile ovo što se dešava - kaže doktor naših košarkaških reprezentativnih selekcija Vladimir Galetić

  • 67

Teška povreda Dragana Milosavljevića, treća ista u nizu za košarkaše Partizana, pokrenula je lavinu komentara o tome šta se to dešava u taboru srpskog i regionalnog šampiona.

Dok profesor Vladimir Koprivica staje u odbranu Duška Vujoševića i na svoj način objašnjava česte povrede, doktor naših reprezentativnih selekcija Vladimir Galetić nema takvo mišljenje.

- Izuzetno poštujem Vujoševića kao trenera i skauta, ali moram da naglasim da sam iskreno zabrinut za momke. Najiskrenije mu savetujem da prestane sa 'ubijanjem'' igrača. Očigledno je da oni ovakav ritam ne mogu da izdrže. Daleko od toga da je krivica njegova, ali ne mogu da shvatim da Partizan ne radi nikakve analize koje bi sprečile ovo što se dešava - istakao je doktor Galetić za Blic, a potom se osvrnuo i na česte greške:

- Prvenstveno u fiziologiji treninga. Suviše se forsira brzinska izdržljivost, a to rezultira oštećenjima na skočnim zglobovima, kolenima i leđima.

Doktor Galetić se osvrnuo i na to kako bi trebalo da teče oporavak igrača.

- Prvi faktor je dobar ''fiziolški san''. Igrači moraju da zaspu u pola 12 i da se probude oko sedam. Organizam se samo tada oporavlja. Drugo je ishrana - izbaciti sokove, slatkiše i velie količine mesa. Treći - uzimanje obične vode pre, za vreme i posle treninga - jasan je doktor Galetić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    26. januar 2014 | 00:54

    NE "ubija" ih DULE , vec DRZAVA sto sve PARE OD PORESKIH OBVEZNIKA GURA U NICIM ZASLUZAN MUTANT KLUB posle svih godina ODLICNOG REPREZENTOVANJA DRZAVE i OVAKO SMO "nagradjeni" od strane ISTE !!! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!

  • Vladaz

    26. januar 2014 | 00:52

    bravo doktore izmuslio si parnu masinu. mi smo svi zatupeli pa si nas sad posavetovao boze me sacuvaj.

  • Speedy

    26. januar 2014 | 01:17

    Drzava je kriva sto je Zvezdinim kosarkasima obezbedila bolje ligamente! Kakav maloumnik do koske.Srecan sam sto navija za partizan.Da kojim slucajem navija za Zvezdu, ja bih odma prestao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA