DEL PJERO ZA TELEGRAF: Đoković odlično degažira lopticu, moji Srbi su super fudbaleri! (FOTO)

EKSKLUZIVNO: Reporter Telegrafa u Melburnu razgovarao s drugim najboljim strelcem u istoriji Serije A o Novaku Đokoviću, Srbima s kojima igra u timu i planovima da jednog dana postane trener

  • 7
Del Pjero Novak Đoković Foto: Telegraf.rs, AP/Tanjug

Legenda italijanskog i svetskog fudbala Alesandro Del Pjero posle 19 godina igranja za torinski Juventus, 2012. godine otisnuo se u daleku Australiju gde je potpisao ugovor sa ekipom Sidneja.

Iako je ušao u 40. godinu života, drugi najbolji strelac Italijanske Serije A svih vremena sa 383 pogotka, svojim majstorijama dokazuje da još nije vreme da "okači kopačke o klin" u šta je uživo ima prilike da se uveri reporter Telegrafa iz Melburna koji je posle muškog finala Australijan Opena imao čast da porazgovara sa Del Pjerom.

- Obojica tenisera su sjajna, zaista dvojica ratnika - bio je prvi komentar Italijana za Telegraf o meču između Vavrinke i Nadala, a zatim je i dodao:

- Vavrinka je mentalno i igrački pokazao da je sazreo kao teniser, dok Nadal i pored povrede nikada ne odustaje. Za mene su obojica pobednici - rekao je Del Pjero koji je i ranije uživo gledao finale prvog Gren slema u sezoni:

- Prošle godine sam bio na stadionu kada je Novak Đoković osvojio trofej. Zaista je reč o odličnom momku - rekao je legendarni fudbaler koji se setio detalja da je Novak tokom prošlogodišnjeg finala u jednom trenutku kao profi fudbaler degažirao lopticu u publiku.

Pre teniskog finala Pinturiko je sa dva gola predvodio Sidnej do ubedljive pobede nad najvećim rivalom Melburn Viktorijem na gostovanju od čak 5:0, pa s obzirom da mu na terenu još mnogo toga polazi za nogom ne razmišlja čime će se po završetku karijere baviti.

- Fokusiran sam na igru, na ovu sezonu u Sidneju. Ne razmišljam previše unapred, pa ne znam da li ću jednog dana postati trener - rekao je Del Pjero, kojem je australijsko prvenstvo uz Seriju A jedino u kom se takmičio:

- To su dva potpuno različita šampionata, jer se u Italiji igra dosta više tehnički i pre svega taktički. Fudbal je u Australiji baziran na borbi, trčanju, a iskustvo igranja ovde mi daje mogućnost da gledam na igru iz drugog ugla - rekao je Del Pjero.

Tokom dve decenije igranja u Seriji A legendarni Italijan imao je priliku da igra sa i protiv mnogih igrača iz Srbije, ali nije moga koga među njima najviše ceni.

- Teško je izabrati jednog ili dvojicu igrač iz Srbije, jer iz vaše zemlje dolazi dosta talentovanih igrača. Protiv Stankovića, Mihajlovića sam odigrao mnogo utakmica, igrao sam sa Jugovićem, Kovačevićem, Mirkovićem... I sada u Sidneju tu su odlični momci Petković, Despotović, Dimitrijević - pohvalio je Del Pjero srpske fudbalere, rekao da su super, a za kraj i prokomentarisao šanse italijanske selekcije na Svetskom prvenstvu u Brazilu:

- Nadam se da će se cela Italija radovati kao 2006. godine kada sam i ja bio deo tima koji je osvojio titulu prvaka sveta! Ipak teško je prognozirati rezultat, jer je takmičenje jako nezgodno. U mesec dana trebaš da pripremiš taktiku da pobediš sve. Verujem u naš tim - zaklučila je "desetka" Sidneja!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković/Dom zdravlja Doktor Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA