Šumahera bude iz kome! U naredna dva meseca će otvoriti oči!

Prema informacijama kojima raspolaže francuski list "Lekip", bivši šampion Formule 1 pozitivno reaguje na proces buđenja iz veštačke kome, i u naredna dva meseca bi trebalo da se radi na obnavljanju njegove sposobnosti da komunicira

  • 4

Posle mesec dana u veštačkoj komi posle nesreće na skijanju, lekari na klinici u Grenoblu započeli su sa procesom buđenja sedmostrukog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera.

Prema informacijama kojima raspolaže francuski list "Lekip", Šumaher pozitivno reaguje na proces, i ovo su definitivno najbolje vesti o njegovom stanju od 17. januara, kada je potvrđeno da je u stabilnom stanju.

Doktori su se na ovaj korak konačno odlučili jer je pritisak u mozgu stabilan.

Prema mnogim stručnjacima, četiri nedelje su "maksimum maksimuma" koliko je predviđeno da pacijent u bude u komi.

U naredna dva meseca, prognozira se da će Šumaher biti u stanju "letargije". Radiće se na obnavljanju njegove sposobnosti komuniciranja, najpre preko najjednostavnijih komandi "otvori/zatvori oči", "otvori usta", "pomeri ruku".

O daljem oporavku Mihaela Šumahera još se ništa ne prognozira.

- Treba nekoliko godina da bi se čovek oporavio od ovako ozbiljnih povreda glave - tvrdi profesor neurolog Žan Luk Trovel.

Šumaher je od 29. decembra u veštacki izazvanoj komi, pošto je zadobio teške povrede glave prilikom pada na skijanju u Francuskoj.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA