KARADŽIĆ: Stanojević je prvi pik za selektora Srbije!

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije potvrdio je spekulacije medija da je bivši trener Partizana i Pekinga najozbiljniji kandidat za mesto trenera srpskog nacionalnog tima

  • 13

Nekadašnji trener Partizana, Aleksandar Stanojević prvi je pik za mesto selektora reprezentacije Srbije, pošto prema svemu sudeću nema ništa od povratka Siniše Mihajlovića na tu poziciju. Ovu informaciju je potvrdio i predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić.

- Pojavili su se neki nerešivi problemi u razgovorima sa Sinišom Mihajlovićem, a mi planiramo da pitanj selektora rešimo već sledeće nedelje. Blizu smo odluke da pokrenemo pregovore sa Aleksandrom Stanoijevićem, ali on ima i ponudu Kine i očekujemo da se prvo on izjasni - rekao je Karadžić za Žurnal.

Bivši trener Pekinga dobio je u decembru otkaz u tom klubu i od tada je bez angažmana, ali se odmah nakon toga pojavila informacija da bi mogao da preuzme kormilo kineskog nacionalnog tima, međutim sada se pojavila i Srbija. Prvi čovek srpskog fudbala je dodao i da bi trebalo konsultovati Stručni odbor i direktora reprezentacije, ali sva je prilika da Stanojević za sada glavni kandidat.

- Želeli bismo da čujemo i mišljenje struke to jest Stručnog odbora, ali i direktora reprezentativnih selekcija Save Miloševića. Naredne nedelje nas očekuje Izvršni odbor i posle njega će sve biti mnogo jasnije. Može se reći da je Stanojević prvi pik, o njemu se najozbiljnije razmišlja, ali nije isključeno da obavimo razgovore i sa drugim kandidatima - rekao je predsednik FSS-a.

Reprezentacija Srbije je bez selektora od novembra kada je Siniša Mihajlović otišao sa te funkcije, a za nekih mesec dana je očekuje prijateljska utakmica protiv Republike Irske u Dablinu, tako da bi valjalo do tada pronaći novog kormilara nacionalnog tima, kako bi imao dovoljno vremena da uigra tim za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA