LJUDINA: Sve o Milošu Ninkoviću, Deliji velikog srca! (FOTO)

On je Srbin za primer: Divan muž, uzorni otac dve ćerke, sjajan fudbaler, nenadmašan gospodin, veliki humanista * Pomaže bolesnima, ne pravi skandale, igra za Zvezdu iz ljubavi čak i kad je povređen

  • 26

Nema te osobe u Srbiji koja posle vesti da je Miloš Ninković uplatio novac za operaciju Une Savić nije sa divljenjem prihvatila ovaj gest fudbalera Crvene zvezde. Verovatno su mnogi koji ne prate fudbal tada prvi put čuli za Ninkovića, a sigurno je i da mnogi fudbalski fanovi ne znaju neke stvari o dečku koji se prošle godine vratio u Srbiju i rešio da ovde ostavi veliki fudbalski (ali i ljudski trag). Evo o kolikoj ljudskoj veličini se zapravo radi.

Kao i svaki klinac koji je u Srbiji odlučio da se bavi fudbalom i Ninković je svoju sreću pokušao da pronađe u Partizanu ili Crvenoj zvezdi. Kako mu je od samog rođenja crveno-bela boja bila u srcu, ovaj rođeni Beograđanin je krenuo da trenira u klubu iz Ljutice u Bogdana.

Ipak, njegovu fudbalsku veštinu u mlađim kategorijama nisu prepoznali sportski radnici u Crvenoj zvezdi, pa je popularni Nine odlučio da svoju sreću pronađe u klubu sa Banovog Brda - Čukaričkom. Tamo provodi tri godine, da bi pravo iz ovog srpskog tima prešao u redove Dinama iz Kijeva sa samo 19 godina za 700.000 evra.

U ovom ukrajinskom timu Ninković dostiže svoj fudbalski zenit. Tamo je proveo deset godina, igrao sa fudbalskim velikanima poput Andreja Ševčenka, osvojio tri titule, više puta igrao Ligu šampiona i stigao do dresa nacionalnog tima za vreme mandata Radomira Antića. Miloš je bio obožavan od strane svojih saigrača koji su mu dali nadimak "oko za gol".

Kada je došao kraj ovoj sjajnoj epizodi u zemlji Istočne Evrope, Ninković je prvi put krenuo da razmišlja o povratku u našu zemlju i igranje za klub koji voli od malena. Međutim, Zvezda je morala da sačeka još pola godine, jer je Nine otišao u francuski Evijan. A onda dolazi taj 4. jul 2013. godine, kada svaki navijač crveno-belih nije mogao da skine osmeh sa lica, jer je član Crvene zvezde postao jedan fudbaler velikog srca.

Ninković je naravno i ranije bio poznat srpskoj javnosti, ali povratak u domovinu otkrio je mnoge pozitivne stvari o njemu, pa se tako Miloš često nalazio i u rubrikama medija koje se ne tiču sporta, ali ne zbog skandala, već zbog gestova koji su isticali njegovu ljudsku veličinu.

Ovaj sjani vezista je voljeni suprug i uzorni otac dve devojčice - Angeline i Doroteje. Pomoć za Unu nije prva koju je dao, ali nikad o tome nije želeo da se piše i priča. Još odavno je krenuo da se bavi humanitarnim radom i da vrši donacije, najčešće siromašnim porodicama i bolesnoj deci, ali su tek nedavno otkrivene neke od njegovih humanitarnih akcija koje je preduzeo.

Tako je kada je dobio nagradu za najboljeg igrača Crvene zvezde, novčani iznos uplatio sedmočlanoj porodici, a pomogao je i da se sakupi novac za obolelu Unu Savić.

Njegova ljubav prema crveno-beloj boji je tek posebna priča. Pored toga što je odbio znatno bolje novčane ponude, kako bi pomogao voljenom klubu da prekine dominaciju Partizana, on je rekao i da će se odreći svoje zarade ukoliko Zvezda ne osvoji titulu.

Nastupao je na večitom derbiju i pored toga što je zaradio 12 kopči posle povrede glave, pa je morao da nosi zaštitnu kacigu. Koliko je njegova ljubav prema Zvezdi evidentna, pokazuje i stav navijača prema njemu. Već mu je posvećena pesma, a kada  su crveno-beli imali krizni period u jesenjoj polusezoni jedino Boban Bajković i on nisu trpeli uvrede navijača, ali je uvek stajao u odbranu svojih saigrača.

Kažu da o tome kakav ste čovek, govori mišljenje vašeg neprijatelja o vama. Miloš Ninković nema neprijatelje, ali ima svoje sportske rivale, koji za njega imaju samo reči hvale, a čak i navijači Partizana za Nineta pričaju samo u pozitivnom kontekstu i jedan je od retkih fudbalera kojima kliču i iskreni navijači Partizana.

Kad se sve navedeno sabere, nema sumnje da primer Miloša Ninkovića pokazuje i da u ovom vremenu kada su ljudske vrednosti pomerene do krajnjih granica, kada je moral pojam koji nas zaobilazi u širokom luku, postoje osobe koje svojim potezima vraćaju veru i nadu u ispravno.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    14. februar 2014 | 17:28

    Nine majstore zelim tebi i tvojoj porodici sve najbolje, bila bi mi cast ds te upoznam jednom prilikom jer se takav sportista i covek radja retko...

  • MarkoKerma85

    14. februar 2014 | 17:55

    Svaka cast... Malo je ovakvih ljudi... Navijac sam Dinama iz Zagreba nemam predrasude prema Srbima Srbiji I Zvezdi postujem tudje svoje volim... I da su svi kao ovaj VELIKI COVJEK vjerujem da bi svima bilo bolje... Veliki respekt I postovanje I Ninkovicu zivio ti stotinu godina I puno zdravlja tvojoj obitelji... Duboki naklon... P.S mislim da je ZVEZDA puno bolji klub od Partizana... Jer Zvezda je ime I brend... Veliki pozdrav Marko

  • Ivica

    14. februar 2014 | 17:31

    BLAGO TOM OCU I MAJCI KOJI SU TE VASPITALI I ODGOJILI,PRAVA SI LJUDINA,NASTAVI I DALJE TAKO,MOZDA CE I DRUGI TI SE PRIDRUZITI I POMOCI BOLESNOJ DECI.POZDRAV

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA