Ivanovićeva posle preokreta savladala osmu teniserku sveta u Dubaiju!

Neverovatan meč između srpske teniserke i Angelike Kerber. Ivanovićeva prvo propustila tri meč lopta, a zatim došla na rub poraza, da bi se na kraju izvukla i pobedila

  • 2

Ana Ivanović je uspela posle dva sata igre da savlada osmu teniserku sveta Angeliku Kerber 2:1 u prvom kolu WTA turnira u Dubaiju. Srpska teniserka se posle prave drame u taj brejku trećeg seta domogla druge runde.

Imala je 26-godišnja Beograđanka uspone i padove u igri tokom celog meča, posle vođstva od 2:0 na početku prvog seta, dozvolila je Nemici da preokrene i dobije taj period u svoju korist, zatim je u drugom, je prvo ispustila brej prednosti, a zatim sjajnom igrom osvojila naredna dva gema i izjednačila u setovima.

Na startu odlučujućeg dela igre, ponovo je usledio pad u njenoj igri, što je Kerberova iskoristila da povede sa 2:0, ali je onda umor kod nemačke teniserke odradio svoje, jer je prethodnog vikenda igrala finale turnira u Dohi. Naša predstavnica je u tim trenucima zaigrala mnogo bolje i došla do tri meč lopte pri rezultatu 6:5, ali nijednu nije iskoristila i otišlo se u odlučijući taj brejk.

Na početku odlučijućeg gema Ivanovićeva sjajnom igrom brzo stiče visoku prednost od 5:1, ali ni to joj nije bilo dovoljno da završi meč i došla na ivicu poraza kada je protivnica imala meč loptu na 6:5. Međutim, tada je sreća pogledala Anu, koja je došla do 7:6 tako što je loptica posle njenog forhenda okrznula osnovnu liniju.

Kerber je u narednom poenu napravila neiznuđenu grešku čime je konačno posle mnogo preokreta i velike borbe završen meč u korist srpske teniserke. Ana Ivanović u narednom kolu igra protiv Venus Vilijams, koju je na početku godine savladala u finalu Ouklenda i koja je za razliku od svoje sestre Serene, daleko od forme koja ju je nekada krasila.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport<

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA