NI TITULA, NI NEREŠENO: Đoković preslab za onog starog Federera! (VIDEO)

Švajcarski teniser nadigrao srpskog u polufinalu turnira u Dubaiju 6:3, 3:6, 3:6, i u finalu će igrati protiv Tomaša Berdiha

  • 25

Ništa od odbrane titule, ništa od izjednačenja! Najbolji srpski teniser Novak Đoković je odlično počeo polufinalni meč turnira u Dubaiju protiv Rodžera Federera, ali je na kraju ipak poražen u tri seta 6:3, 3:6, 3:6.

Đoković je tako propustio priliku da se bori za trofej koji je prošle godine osvojio, kao i da se po broju pobeda izjednači u međusobnom skoru sa Federerom.

Švajcarac posle 32 meča sada vodi 17:15.

Đoković je odigrao zaista odličan prvi set, a onda se sve promenilo kada je Federer prvi put bio ozbiljno blizu brejka. Poveo je Švajcarac 0:30, a onda je sasvim neočekivano počela kiša. Pauza je trajala pet i po minuta, a posle toga je Novakov ritam pao, što je iskusni Federer iskoristio na najbolji mogući način.

Osmi teniser sveta je svima poslao poruku da ga uopšte ne treba otpisivati, jer ga je bilo svuda po terenu, igrao je izuzetno agresivno i terao je dekoncentrisanog Đokovića na greške.

Ovim trijumfom je Federer prekinuo niz od tri poraza protiv Srbina. Tačnije, poslednji put je Federer Đokovića pobedio 2012. godine, u finalu Sinsinatija. Od tada je Nole slavio dva puta na završnom Mastersu i u Parizu.

TOK MEČA

Već u prvom gemu su ova dva velika rivala pokazala klasu! U poenu koji je na kraju pripao Đokoviću, bilo je 20 razmena udaraca i stizanja loptice na osnovnoj liniji brzim trkom sa mreže.

Raspoloženi Đoković je potom sjajno riternirao Federeru kom je nesiguran servis, pa su se našem teniseru ukazale dve šanse za brejk. Već prvu je iskoristio.

Ukupno sedam minuta igre je trebalo Đokoviću da ostvari prednost od 3:0.

Živnuo je Federer i osvojio je prvi gem, a potom je produžio seriju na šest osvojenih poena. Na Đokovićev servis je došao do prve brejk lopte, ali je naš teniser uspeo da je spasi, i potom asom i vinerom potvrdi brejk za 4:1.

U gemu u kom je servirao za set, konkretno na prvu set loptu, Đoković je sa Federerom ponvo odigrao fenomenalan poen, koji je ovaj put pripao Federeru, a što je Nole ispratio aplauzom. Ipak, Nole je uspeo da sačuva stabilan servis i da odigra koncentrisano za osvajanje prvog seta - 6:3.

Obojica igrača priređuju zaista odličan tenis, iako u prva četiri gema drugog seta nije bilo prilike za brejk.

U petom je Đoković imao prvi šansu, ali se Federer odlično snašao.

A onda neverica u Dubaiju - potpuno neočekivana kiša, u gradu gde godišnje jedva milimetar padne. Počela je da pada na 0:30 za Federera na Novakov servis.

Pet i po minuta je kiša rominjala, pa je meč nastavljen. Taj prekid je očigledno više prijao Federeru, jer je Đokovič greškom Švajcarcu poklonio tri brejk lopte. Dve je spasio, ali ne i treću, pa je osmi teniser poveo 4:2. Do kraja seta, Nole nije uspeo da uzvrati ribrejkom, pa je Federer izjednačio - 6:3.

Novakov pad se nastavlja i u trećem setu. Federer svesrdno prihvata poklone zbog grešaka Srbina, i pravi brejk već u prvom gemu. Đoković je potom imao dve brejk šanse, ali je Švajcarac sa dva jaka prva servisa umakao.

Naš teniser je ponovo imao kritičan momenat - vodi je 40:0, a onda mu se Federer priblžio na 40:40, ali je zadržao svoj servis gem.

Uživali su Federerovi navijači, jer je Švajcarac na sjajan način nastavljao sa odličnim kretanjem i poenima. Sve je to rezultiralo novim brejkom. Davao je Đoković poslednje znake snage u finišu, ali taman da zapreti Federeru na njegov servis, izuzetni Švajcarac bi sasekao bilo kakvu nadu za preokret.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA