Beograd želi da bude domaćin F4 Evrolige!

Goran Vesić, sekretar Privremenog organa Beograda, očekuje da narednih dana bude upućeno pismo kojim će se glavni grad Srbije zvanično kandidovati za domaćina završnog turnira najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi

  • 8

Skup četiri najbolja evropska tima u Beogradu! Sekretar Privremenog organa Beograda, Goran Vesić najavio je da će se glavni grad Srbije kandidovati za domaćina fajnal fora Evrolige 2015. godine. Srpskoj prestonici glavni protivkandidat biće Berlin u kome se već održavao finalni turnir 2009. godine.

- Mi smo obavili razgovore sa selektorom Srbije Sašom Đorđevićem koji je preneo predsedniku ULEB-a Đordiju Bertomeuu naše namere, a sa njim je isto razgovarao i Božidar Maljković. Želimo da budemo domaćini fajnal fora u nekoj od narednih godina. Uskoro bi trebalo da uputimo i zvanično pismo kojim ćemo se svrstati među kandidate.

- Berlin se već kandidovao, a mi ćemo sačekati svoj red. Imamo svojih prednosti i niće nam drago da u nekoj od narednih godina ugostimo najbolje košarkaške timove Evrope. Tako bismo potvrdili da smo zemlja košarke, ali i da promovišemo Beograd, a u krajnjem slučaju da pomognemo razvoju košarke - rekao je Vesić za Politiku.

Organizacija ovakvog događaja sigurno bi zahtevala da se ulože značajna finansijska sredstva, ali gradski sekretar je ubeđen da bi to sa druge strane donelo i veliku zaradu, jer najbolji evropski timovi koji bi konkurisali za završnicu imaju iza sebe ogromnu armiju navijača koji bi napunili Kombank arenu.

- Mi verujemo da je završni turnir Evrolige finansijski isplativ i to je jedan od razloga zašto se kandidujemo. Mnogo turista bi došlo tih dana u glavni grad Srbije, a prema proceni Turističke organizacije Beograda jedan gost dnevno potroši oko 200 evra, a ljudi koji dolaze na sportske manifestacije trebalo bi da ostave i više. Tako da je lako zaključiti da je isplativo - kazao je sekretar Privremenog organa Beograda, koji takođe misli da bi prestonica mogla svake godine da organizuje po neko svetsko ili evropsko prvenstvo.

- To je dobro zas turizam i imidž grada. Za dve godine nas očekuje Evropski šampionat u vaterpolu, a pregovarali smo i sa još nekim savezima kojima ćemo dati podršku da organizuju velika takmičenja u Beogradu. Ne koristimo sport dovoljno za promociju, a najbolji primer je Novak Đoković - izjavio je Vesić.

Dvorana u kojoj bi se održavao fajnal for bila bi Kombank arena, koja ne bi ni bila završena da nije bilo Evropskog prvenstva 2005. godine, a završni turnir najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja pomogao bi da se reši pitanje male sale u Areni za koju nedostaje pola miliona evra da se završi.

- Beogradska arena nikada ne bi bila završena da nije bilo Evropskog prvenstva u košarci 2005. Ako hoćemo da ulažemo u sportske objekte potrebna su nam velika takmičenja, jer ona daju dodatni impuls i državi i sponzorima da se završe sportski objekti. Nama bi Fajnal for Evrolige bio odlična prilika da konačno rešimo pitanje male sale u Areni za koju nedostaje 500.000 evra da bi se završila - kazao je Vesić.

- Sa tom salom Arena bi bila mnogo funkcionalnija, a čak mislim da je sada na ivici ekonomske isplativosti. Jer mala sala može komercijalno da se izdaje, da se koristi za neke druge događaje u Areni. Fajnal-for bi nas sigurno naterao da završimo malu salu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duci

    1. mart 2014 | 14:50

    Da se ja pitam F4 bi se igrao samo u Beogradu nigdje vise

  • Bogdan

    1. mart 2014 | 16:11

    Cemu slika ugasenog kluba? Trebali ste staviti sliku kluba koji dugi niz godina prezentuje ovu jadnu i mucenu zemlju u evropi!!! PA CE OPET GROBARI STAZOM SLAVE HODATI

  • markec

    1. mart 2014 | 15:24

    Bitna je ciga*ska slika! Zna se ko drzi rekord u celoj evropi! PARTIZAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA