Lebron postigao 61 poen: Rekord posle devet godina! (VIDEO)

Kralj Džejms uspeo da prebaci magičnu granicu od 60 poena na jednoj utakmici.

  • 0

U noći između ponedeljka i utorka, Lebron Džejms je postavio novi rekord pobroju postignutih poena u karijeri na jednom meču u pobedi njegovog Majamija nad Šarlotom 124:107. U šuterskom okršaju Minesote i Denvera trijumfovali su "vukovi" 132:128, dok je Milvoki ostvario jednu od ubedljivijih pobeda ove sezone trijumfom nad Jutom 114:88.

Kakvo veče Lebrona Džejmsa! Najbolji košarkaš na svetu u ovom trenutku ostvario je rekord karijere, postigavši 61 poen u pobedi nad Bobketsima. Kralj Džejms je prethodno najviše poena na jednoj utakmici dao još u vreme dok je nosio dres Klivlenda, sada već davne 2005. godine, kada je Torontu ubacio 56 koševa.

Sinoć mu je nedostajalo pola koša pa da tačno postigne polovinu koševa koliko su dal njegovi saigrači. Osam trojki iz deset pokušaja, 22 puta pogodio za dva i još devet poena sa linije za slobodna bacanja doneli su mu prelazak preko magične granice od 60 poena. Kada je ovako raspoložen  Lebron teško da će bilo ko moći da dobije aktuelne šampione, pa tako ni sjajna partija Ala Džefersona koji je dao 38 poena i imao 19 skokova nije pomogla Šarlotu da izbegne poraz.

U odličnom pucačkom okršaju između Minesote i Denvera bolji je bio tim iz Mineapolisa. Fantastični Kevin Lav je kako je igrao tokom februara nastavio u istom ritmu i u martu. Njegova odlična partija i učinak od 33 poena i 19 skokova doneli su mu epitet MVP-ja ovog susreta.

Svesrdnu pomoć imao je i u Nikoli Pekoviću koji pokazuje da je povreda iza njega prošlost ostvarivši 16 poena i devet uhvaćenih lopti. Sa druge strane ni dobra igra Taja losona nije pomogla njegovom timu da trijumfuje. Odlični bek je imao učinak od 31 poena i 11 asistencija, a pratili su ga Čendler sa 25 i Foj sa 22 koša.

Milvoki koji igra očajno ove sezone zabeležio je ubedljivu pobedu nad Jutom. Pre svag zahvaljujući sjajnom šutu iz igre "jeleni" su došli do trijumfa od 26 razlike. Ovaj meč je bio svojevrstan okršaj dvojice turskih košarkaša koji su blistali u svojim timovima. Ersan Iljasova je postigao 31 poen, dok je na drugoj strani najefikasniji bio njegov sunarodnik Enes Kanter sa 27 poena i 14 skokova.

NBA, rezultati:

Memfis - Vašington 110:104

Čikago  - Bruklin 80:96

Njujork - Detroit 85:96

Šarlot - Majami 107:124

Juta - Milvoki 88:114

Minesota  - Denver 132:128

L.A. lejkers - Portland 107:106

Nju Orleans - Sakramento 89:96

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA