Gudelj uprkos debiju za Srbiju, možda ipak izabere Holandiju?

U slučaju da stigne poziv Luja van Gala na adresu 22-godišnjeg fudbalera neće postojati nikakva prepreka za njega da se odazove ukoliko bude želeo, jer iako je igrao za srpsku seniorsku selekciju nije to učinio na zvaničnom meču, tako da FIFA dozvoljava u tom slučaju promenu nacionalnog tima

  • 6

Reprezentacija Srbije možda ostane bez još jednog fudbalera koji bi mogao da zaigra za nacionalni tim neke druge zemlje. Nemanja Gudelj je, uprkos tome što je pre nedelju dana debitovao za "orlove" na utakmici protiv Republike Irske, izjavio za medije u Holandiji da nije isključeno da zaigra za selekciju "lala".

- Ako me budu pozvali razmisliću o tome. Do sada nisam imao nijedan poziv, ali sam spreman da razgovaram o tome. Smatraću to komplimentom, ako dobijem poziv. Reprezentacija Holandije nije bilo ko - rekao je Gudelj i dodao da je otvoren za pregovore.

- Moji roditelji su rođeni u Bosni, a ja imam dva pasoša - srpski i holandski. Ništa mi u tom slučaju ne stoji na putu. Razumeo bih ako bi dobio poziv holandskog tima. To bi za mene bio i logičan korak - kazao je nekadašnji član mlade reprezentacije Srbije.

Nemanja Gudelj igra sjajnu sezonu u dresu AZ Alkmara, gde je jedan od najboljih igrača, a nedavno je i novi trener te ekipe Dik Advokat sa zadovoljstvom govorio o fudbalskim kvalitetima ovog polivalentnog fudbalera i čak i on sugerisao da bi ga trebalo pozvati među "oranje".

U slučaju da stigne poziv Luja van Gala na adresu 22-godišnjeg fudbalera neće postojati nikakva prepreka za njega da se odazove ukoliko bude želeo, jer iako je igrao za seniorski tim Srbije nije to učinio na zvaničnom meču, tako da FIFA dozvoljava u tom slučaju promenu nacionalnog tima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA