NEMAČKI SUD BEZ MILOSTI: Predsedniku Bajerna tri i po godine zatvora!

Prvi čovek bavarskog kluba je tokom suđenja priznao da je utajio 27,2 miliona evra, tako što je sakrio svoje bogatstvo na bankovnim računima u Švajcarskoj, istovremeno se baveći berzanskim poslovima

  • 1

Sud u Minhenu osudio je predsednika fudbalskog kluba Bajerna iz Minhena Ulija Henesa na zatvorsku kaznu od tri i po godine zbog višemilionske utaje poreza.

Prvi čovek bavarskog kluba je tokom suđenja priznao da je utajio 27,2 miliona evra, tako što je sakrio svoje bogatstvo na bankovnim računima u Švajcarskoj, istovremeno se baveći berzanskim poslovima.

Tužilaštvo je smatralo da Henes zaslužuje zatvorsku kaznu jer je njegovo priznanje bilo nepotpuno. Iz tog razloga nije ispunio uslove za amnestiju po nemačkim poreskim zakonima koji su propisani tako da "motivišu" na priznanje one koji su izbegavali plaćanje poreza.

- U ime naroda, osuđujem gospodina Ulriha Henesa na zatvorsku kaznu od tri godine i šest meseci zbog kršenja sedam tačaka optužnice za utaju poreza - rekao je čitajući presudu sudija Rupert Hajndl.

Henes je kao igrač sa fudbalskom reprezentacijom Nemačke osvojio titulu evropskog šampiona 1972. i svetskog prvaka 1974. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA