Gaženje "Sampe" u Bergamu, Pirlova lepotica i povratak Gomeza! (VIDEO)

Ekipa bivšeg selektora Srbije doživela ubedljiv poraz od Atalante na gostovanju u Bergamu. Iskusni Italijan iz slobodnjaka doneo trijumf Juventusu za jubilarni 20. meč bez poraza. Gomez posle šest i po meseci postigao gol u Seriji A

  • 2

Fudbaleri Samdporije prekinuli su pobednički niz. Posle dva trijumfa izabranici Siniše Mihajlovića poraženi su od Atalante rezultatom 3:o u okviru 28. kola Serije A.

Ekipa iz Bergama je bila dosta bolji protvnik tokom celog meča, pa zato i ne čudi ubedljiv poraz gostiju iz Đenove.

Domaćin je sjajno odigrao finiš prvog poluvremena i preko Karmonea i Bonaventure stigao do ubedljive prednosti, da bi Denis u drugom poluvremenu rešio pitanje pobednika. Siniša Mihajlović bio je besan posle poraza o čemu svedoči i njegova izjava:

- Dosta mi je! Ne želim više da vidim ovakvu igru. Videli smo Sampdoriju od pre pet meseci. Sada moramo opet da se pronađemo, jer je ovo bilo klasično gaženje. Prvo ću birati muškarce, a onda igrače, a najgore će proći oni koji za sebe misle da su fenomeni - rekao je bivši selektor Srbije.

Šta se dešava sa Milanom ove godine? Ovo pitanje postavljaju verovatno svi koji uopšte prate fudbal. Ni promena trenera, ni dolazak legende kluba na mesto šefa stručnog štaba nije uspelo da trgne tim i pomogne mu da počne da beleži dobre rezultate.

"Rosoneri" treći put za redom poraženi u Kalču 4:2, a ovoga puta bodove sa "San Sira" odnela je Parma. Nekadašnji napadač Milaneza Antonio Kasano nameračio se na bivše saigrače na ovom meču i dao im dva gola, prvi iz jedanaesterca u devetom minutum koji je dosuđen nakon prekršaja koji je napravio golman tima iz "grada mode" Abijati zbog čega je dobio i crveni karton.

Pet minuta pošto je počelo drugo poluvreme ponovo je iskusni napadač bio koban za protivničkog čuvara mreže dupliravši vođstvo svog tima. Međutim, visoko vođstvo Parme kao da je trglo igrače Milana koji su zaigrali mnogo bolje i preko Ramija u 56. i Balotelija u 76. minutu iz jedanaesterca stigli do izjednačenja.

Kada su svi pomislili da bi moglo da dođe do potpunog preokreta, izabranici Klarensa Sedorfa su se vratili starim navikama, to jest Amauri ih je vratio u realnost. Fantastičan potez Brazilca sa italijanskim pasošem koji je u stilu najboljih petom smestio loptu iza leđa Amelije u 78. minutu. Na kraju je Bijabijani u četvrtom minutu nadoknade postavio konačnih 4:2.

Važna pobeda Fiorentine nad Kjevom 3:1, ali i još važnije za sve u Firenci jeste povatak Marija Gomeza u golgetersku formu posle oporavka od teške povrede koju je doživeo na početku sezone. Puleni Vićenca Montele su posle četiri utakmice bez trijumfa u prvenstvu Italije konačno osvojili sva tri boda.

Međutim, ono što navijačima "viole" daje nadu u dobru igru i nove pobede u nastavku prvenstva jeste to da su dobili potvrdu da nemacki reprezentativac nije zaboravio kako se daju golovi. Gomez je nakon što je u četvrtak u Ligi Evrope bio strelac protiv Juventus, postigao je gol i u pobedi nad "letećim magarcima" tri dana kasnije.

On je potvrdio pobedu svog tima u 89. minut, a pre njega su strelci bili u 11. Kvadrado koji je i nekoliko minuta pre odlaska na odmor asistirao Matriju za drugi gol ekipe sa stadiona "Artemio Franki". Jedini strelac za goste iz Verone bio je Paloski u 62. minutu.

Jubilarni 20. uzastopni meč u kome su igrači Juventusa zadržali "oreol nepobedivosti" začinili su minimalnim trijumfom u Đenovi 1:0.  Osamnaest pobeda i dva remija učinak je "stare dame" u poslednjih skoro pet meseci u Seriji A.

Torinezi su praktično obezbedili novu titulu na Apeninskom poluostrvu, a junak novog trijumfa izabranika Antonija Kontea bio je Andrea Pirlo koji je fantastično izveo slobodnjak u 89. minut i poslao loptu u gornji desni golmanov ugao. Trebalo bi pomenuti da je Đenova imala jedanaesterac u 72. minutu koji nije uspeo da iskoristi Kalajo.

Serija A 28. kolo:

Subota:

Verona – Inter 0:2

Nedelja:

Atalanta – Sampdorija 3:0

(Karmona 36, Bonaventura 42, Denis 55)

Milan – Parma 2:4

(Rami 56, Baloteli 76, c.k. Abijati 5 - Kasano 9, 51, Amauri 78, Bijabijani 90+5)

Kaljari – Lacio 0:2

(c.k. Konti 77 - Lulić 19, Kejta 69)

Livorno – Bolonja 2:1

(Benasi 46, Paulinjo 53, c.k. Ibrahima 80, c.k. Emeghara 85 - Hristodulopulos 86)

Sasuolo – Katanija 3:1

(Zaza 56, Misiroi 61, Sansone 89 - Bergezio 30)

Fiorentina – Kjevo 3:1

(Kvadrado 11, Matri 39, Gomez 89 - Paloski 62)

Ðenova – Juventus 0:1

(Pirlo 89)

Ponedeljak:

Torino – Napoli 19.00

Roma – Udineze 21.00

TABELA: Juventus 75, Roma 58(-2), Napoli 55(-1), Fiorentina 48, Inter 47....Livorno 21, Sasuolo 21, Katanija 2o.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA