BARSIN EL KLASIKO: Sedam golova! Tri penala! Mesijev het-trik! Jedan crveni! (VIDEO)

Večeras je na "Santijago Bernabeu" viđen sjajan duel između Reala iz Madrida i Barselone, a slavili su Katalonci rezultatom 4:3

  • 18

Ovo je bio jedan od onih“El Klasika” koji će se svakako dugo pamtiti. Sedam golova, tri penala, isključenje i mnogo dobar fudbal u kom je na kraju slavila Barselona rezultatom 4:3.

Junak utakmice je svakako bio Lionel Mesi koji je postigao het-trik i tako postao najbolji strelac u istoriji El Klasika. Osim njega strelac za Katalonce je bio i Andres Inijesta, dok je za Real Madrid dvostruki strelac bio Karim Benzema, a jedan pogodak je postigao Kristijano Ronaldo.

Ovom pobedom se Barelona primakla Realu i Atletiku na samo bod i u potpunosti se vratila u borbu ta titulu. Što se Reala tiče ovo je njihov prvi poraz još od oktobra 2013. godine kada ih je upravo ljuti rival savladao, a ovo je prvi meč da je kraljevski klub izgubio, a da je Kristijano Ronaldo postigao pogodak.

Real Madrid: Lopez, Karvahal, Pepe, Ramos, Marselo, Alonso, Modrić (od 90. Morata), Di Maria, Bejl, Benzema (od 65. Varan), Ronaldo.

Barselona: Valdez, Alveš, Pike, Maskerano, Alba, Ćavi, Buskets, Fabregas (od 78. Aleksis), Nejmar (od 69. Pedro), Mesi, Inijesta.

Barselona je bolje otvorila utakmicu. Ušli su Katalonci odlučnije, željni da pokažu da se nišu uplašili atmosfere i takav ulazak u meč im se isplatio već u sedmom minutu kada Leo Mesi je sjajno proigrao Andresa Inijestu, a ovaj snažnim šutem savladao Dijega Lopeza, koji je bio potpuno nemoćan.

Ovaj pogodak je pokrenuo Madriđane. Real je zaigrao sa mnogo više energije i potpuno preuzeo terensku inicijativu. U 12. minutu Karim Benzema se obrukao. Angel Di Maria je sjajno uposlio Francuza, a ovaj je šutirao preko gola iz više nego izgledne situacije. Kazna za to je mogla da stigne tri minuta kasnije kada je Mesi imao dobru priliku, ali nije uspeo da postigne gol.

Od tog trenutka Madriđani su zagospodarili terenom, a briljirao je tandem Di Maria - Benzema. Prvo je posle jedne njihove akcije Francuz udarcem glavom doneo izjednačenje u 21. minutu, da bi samo četiri minuta kasnije sjajni napadač opet posle asistencije Argentinca zapalio Bernabeu.

Benzema je i na isteku pola sata igre imao sjajnu šansu, ali je Pike u poslednjem trenutku uspeo da izbaci loptu sa gol linije. Do kraja poluvremena, gosti su uspeli da uđu u svoj ritam i da stabilizuju igru i iz jedne klasične Barsine akcije da dođu do izjednačenja. Kombinovali su Mesi i Nejmar, a omaleni Argentinac je postigao gol, čime je postao najbolji strelac u istoriji "El Klasika" sa 19 golova. Nakon ovog gola viđeno je i prvo koškanje na terenu.

Kao i start igre, tako je i početak drugog poluvremena obeležila Barselonina incijativa, ali bez prave šanse. Na pravo uzbuđenje čekalo se sedam minuta i ono se desilo pred golom Valdeza. Posle sjajnog solo prodora Kristijana Ronalda, Portugalac je uposlio Benzemu, koji je izbio sam pred golmana Barselone, ali je šutirao pravo u njega.

Ipak, Real je uspeo i drugi put da dođe u vođstvo i to sa bele tačke. Dani Alveš je u 54. minutu oborio Ronalda oko ivice šesnaesterca, a sudija Maljenko je pokazao na belu tačku. Siguran egzekutor bio je upravo Portugalac.

Samo 12 minuta kasnije viđen je novi penal, ali ovoga puta za Barselonu. Serhio Ramos je oborio Nejmara i dobio direktan crveni karton. Mora se napomenuti da je Brazilac prilikom utrčavanja iza leđa odbrane Reala bio u ofsajdu. Izjednačenje Barseloni doneo je Mesi svojim 20. golom u "El Klasiku".

Katalonci su sa igračem više totalno dominirali terenom i postavljalo se pitanje kada će postići četvrti gol. Činilo se da će to biti 74. minutu, ali je Dani Alveš pogodio stativu.

Pobednik je odlučen sedam minuta pre kraja i to ponovo sa bele tačke. Karvahal je srušio Inijestu, a ponovo je precizan bio Leo Mesi. Do kraja meča je viđena samo nervoza igrača Reala i odugovlačenje Barselone.

Ovde možete pogledati sve sporne situacije sa ove utakmice.

Primera, 29. kolo, rezultati:

Petak:

Selta - Malaga 0:2

Subota:

Granada – Elče 1:0

Espanjol – Levante 0:0

Valjadolid – Rajo Valjekano 1:1

Atletik Bilbao i Hetafe 1:0

Nedelja:

Osasuna – Sevilja 1:2

(Akuna 90+4 - Samperio 27, Baka 4+1)

Betis – Atletiko Madrid 0:2

(Gabi 58, Košta 64)

Valensija – Viljareal 2:1

(Fuego 35, 44 - Dos Santos 83)

Real Madrid – Barselona 3:4

(Benzema 20, 24 Ronaldo 55p, Ramos 64 c.k.c - Inijesta 6, Mesi 42, 65p, 84p)

Ponedeljak:

Almerija – Real Sosijedad 22.00

Tabela: Real Madrid 70, Atletiko Madrid 70 , Barselona 69, Atletik Bilbao 55 , Sevilja 47 .....Valjadolid 27 , Almeria 26, Betis 19.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA