Amela Terzić pobednica najstarije trke u Evropi!

Naša atletičarka slavila u Ćupriji

  • 1

Srpska šampionka Amela Terzić iz Novog Pazara i Džo Maina Mvantu iz Kenije, pobednici su 72. ulične trke, najstarije u Evropi, održane u Ćupriji.

Reč je o glavnoj trci, seniorki i seniora, na 3.000 metara, u kojoj je bilo 25 takmičara, 16 muških i devet žena a zajedno su trčali i žene i muškarci.

Drugo mesto kod žena osvojila je Zita Kačar (Mađarska) a treće Valentina Kajarskaja (Ukrajina). Kod muškaraca drugo mesto osvojio je Vajkmif Kilkorir Bivot (Kenija) a treće Laslo Gregor (Mađarska).

Bilo je 13 trka, a počelo je od predškolskog uzrasta, koji su trčali na 150 metara, a velika borba se vodila i među starijim juniorkama na 1.200 i starijim juniorima na 1.500 metara.

Najviše medalja osvojili su atletičari Novog Pazara, ali je dosta medalja otišlo i u Niš, Beograd, Zaječar, Prilužje, Rašku, Kosovsku Mitrovicu, Požarevac, Ćupriju, Užice, Smederevo, Smederevsku Palanku, Hadži Han...

Foto: Milena Đorđević

Uz atletičare Srbije, u trkama su učestovali takmičari Slovenije, Makedonije, Mađarske, BiH, Kenije, Ukrajine, Hrvatske. Po proceni organizatora, u svim trkama trčalo, oko 450 takmičara.

Trku je otvorio predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, koji je najavio uskoro početak izgradnje atletskog stadiona i dvorane, a prisustovali su joj brojni proslavljeni asovi jugoslovenske i srpske atletike i funkcioneri: Dane Korica, Vera Nikolić, Ðani Kovač, Mirko Vujaklija, Dragan Zdravković..., ali i proslavljeni as u stonom tenisu Dragutrin Šurbek.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA