≫ 

Vedran Samac bacao koplje na takmičenju sa juniorima: Ovog puta "samo" 79 metara!

Srpski atletičar testirao sebe u Novom Sadu

  • 2

Srpski bacač koplja Vedran Samac je u subotu na Ekipnom prvenstvu Srbije za juniore u Novom Sadu, koje organizuje Atletski klub Vojvodina, na osnovu sopstvene želje, bacao van konkurencije i tokom 6 serija, ostvario rezultat od 79 metara.

Samac ima 28 godina, pa je, u najmanju ruku, čudno, otkud među juniorima. Ipak, kako objašnjava direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, Samac je želeo da se takmiči van konkurencije, što mu je omogućeno.

- Vedran Samac se obratio Atletskom savezu Srbije sa molbom da mu dozvolimo da baca koplje u Novom Sadu van konkurencije. Mi smo odlučili da mu izađemo u susret i omogućimo da izađe na borilište, po svojoj želji - istakao je Branković

Da pdosetimo, na letnjem Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici, Vedran Samac postavio je novi državni rekord u bacanju koplja, ali samo prema zvaničnoj verziji. Ipak, naknadnom analizom je utvrđeno da jedan od arbitara jbacio koplje, a zatim se dobrano pomerio unapred odakle je zabeleženo konačno merenje rezultata. Vest o tome i snimak došao je i do Atletskog saveza Srbije, koji je oštro reagovao. 

VIDEO: Da li je Vedran Samac oborio rekord u bacanju koplja?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MicaTrkacica

    1. septembar 2018 | 22:25

    Svaka cast! Njegovo vreme tek dolazi, odlicni rezultati tokom cele godine za ovog mladog momka.

  • Ja...RS

    1. septembar 2018 | 18:06

    Pa ne fali mu mnogo jedno 6,5 metara do rekorda 😂😂🎺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA