≫ 

Vinjales na pol poziciji u Aragonu, Rosijev fenomenalan povratak!

Uzbudljive kvalifikacije pred trku u Španiji, vozači Jamahe najzadovoljniji

  • 1

Španac Maverik Vinjales ostvario je najbolje vreme u kvalifikacijama i obezbedio prvo startno mesto pred trku za Veliku nagradu Aragona. U prvom startnom redu naći će se još Horhe Lorenco i Valentino Rosi.

Nema sumnje da će start trke biti vrlo uzbudljiv. Stari znanci jedan pored drugog vodiće borbu već od prve krivine.

Na Hondinom motociklu, Mark Markez je prvi postavio najbolje vreme, ali su se vrlo brzo uključili Lorenco i Vinjales. Španci su se smenjivali na vrhu, a Markez je bio taj koji je prvi odvezao krug ispod 1:48.

Međutim, usledio je Vinjalesov odgovor koji je vremenom 1:47.635 izbio na čelnu poziciju i tu ostao do kraja kvalifikacija.

Antonio Calanni

Kada se činilo da Horhe Lorenco posustaje, petostruki svetski šampion je odvezao sjajan krug i našao se na drugom mestu.

Kvalifikacije je definitivno obeležio Valentino Rosi koji će startovati sa treće pozicije. Italijan je pre tri nedelje doživeo dvostruki prelom potkolenice desne noge, ali se uz veliku želju i dozvolu lekara našao na stazi u Španiji.

Čekao je Rosi najbolji trenutak i kao da povreda nije ostavila traga odvezao krug koji ga stavlja iza dvojice Španaca. Vozač LCR tima, Kal Kračlou ima razloga da bude zadovoljan, obzirom da će nedeljnu trku startovati sa četvrtog mesta, ispred Marka Markeza.

Aktuelni šampion je u prethodne četiri godine svaki put dolazio do pol pozicije u Aragonu, ali ga je ovog puta izletanje sa staze koštalo boljeg plasmana.

Dva minuta pre kraja, Markez je u drugom sektoru izgubio kontrolu nad motociklom i završio van staze.

Markezov timski kolega Dani Pedrosa koji je imao dobre nastupe u slobodnim treninzima naći će se na kraju drugog startnog reda.

Neprijatno iznenađenje je plasman Andree Dovicioza koji nije mogao bolje od sedmog mesta, što za vozača koji želi da se umeša u borbu za šampionsku titulu nije ohrabrujuće.

Prvih deset vozača popunili su još Aleš Espargaro, Alvaro Bautista i Andrea Janone.

Trka za Veliku nagradu Aragona vozi se u nedelju od 14.00 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA