MOTO GP! Luda trka u Japanu: Dovicioso ukrao pobedu Markezu (FOTO) (VIDEO)

Vozač Dukatija trijumfovao na stazi Motegi i smanjio zaostatak u generalnom plasmanu

  • 0

Vlažna staza „Tvin ring Motegi“ dočekala je najbolje vozače sveta na dva točka i pretila da pokvari „zabavu“. Međutim, kao i mnogo puta do sada baš u takvim uslovima viđena je trka kakvu bi svaki ljubitelj brzine poželeo.

Posle mnogo obrta, preticanja i smenjivanja na prvoj poziciji, viđena je spektakularna završnica.

U samom finišu trke, Andrea Dovicioso je sjajnim manevrom obišao Markeza, koji je prethodno izgubio ravnotežu i „ispao“ iz sedišta što je Italijan iskoristio i protutnjao je kroz cilj za petu pobedu ove sezone.

Foto: AP/Tanjug

Na pobedničkom postolju pridružio im se Danilo Petrući, koji je odlično vozio u Japanu i bio lider u prvoj polovini trke.

Andrei Janoneu su prijali vremenski uslovi na stazi. Posle dugo vremena zabeležio je dobar plasman i završio trku kao četvrti ispred timskog kolege Aleksa Rinsa, čime su potvrdili dobar vikend za Suzuki.

Petostruki svetski šampion i od ove sezone član Dukatija, Horhe Lorenco je ko zna koji put imao dobar početak, ali kako je trka odmicala i gume se trošile, Španac je gubio ritam. Na kraju je trku završio na šestom mestu ispred Aleša Espargara.

Žoan Zarko uprkos pol poziciji, imao je loš start, pa iako se činilo da može da dođe do podijuma, nije uspeo da isprati nametnuti tempo i kroz cilj prolazi osmi. Razočaravajući vikend za Jamahu „na domaćem terenu“. Još uvek nedovoljno oporavljeni Valentino Rosi izleteo je sa staze u šestom krugu, a Maverik Vinjales je završio trku tek kao deveti.

Šampionat se nastavlja 22. oktobra Velikom nagradom Australije.

GENERALNI PLASMAN:

Mark Markez 244

Andrea Dovicioso 233

Maverik Vinjales 203

Dani Pedrosa 170

Valentino Rosi 168

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA