≫ 

Najbrži cirkus ponovo radi: Fetel iz "boksa" pobedio Hamiltona i osvojio Australiju! (FOTO)

Fetel odvezao do 48. pobede u karijeri

  • 2

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je u prvoj ovogodišnjoj trci Formule 1, za veliku nagradu Australije u Melburnu.

>>>Počinje Formula 1: Sve što treba da znate o najbržem cirkusu i prvoj trci sezone (INFOGRAFIK)

Nekadašnji šampion Formule 1 ponovo je odvezao odličnu trku u Australiji, baš kao što je to uradio i prošle godine. Ovoga puta Nemac je vozio odlično, ali velike zasluge idu i njegovom timu koji je pripremio odličnu taktiku koja mu je u mnogome pomogla da se posle izlaska iz boksa i zamene guma, dok je vozilo bezbednosti bilo na stazi, nađe tik ispred glavnog konkurenta za titulu i aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona.

Do kraja vozač Ferarija samo je opravda stečeno i rutinski odvezao do svoje 48. pobede u "najbržem cirkusu na svetu".

- Imali smo sreće sa sejfti karom, ali sam zaista uživao tokom trke. Nadao sam se da ću biti bolji na početku, ali morao sam da se zadovoljim trećim mestom. Izgubio sam korak za Luisom i Kimijem, imao sam problema sa gumama i molio sam se da sigurnosno vozilo izađe na stazu - priznao je Fetel posle trke i dodao:

-Imali smo sreće. Imamo još domaćeg da uradimo. Nismo sasvim tamo gde bismo želeli da budemo, ali ovo je dobar početak i motivacija za ono što dolazi.

Britanac Luis Hamilton imao je 5,036 sekundi zaostatka za Fetelom i posle trke govorio o izazovu koji staza u Melburnu predstavlja.

- Čestitke Sebu i Ferariju, danas su napravili bolji posao. Imao sam sjajan ritam i uspeo sam da ga pritisnem na kraju. Ovo je izuzetna staza, ali je teško obilaziti -  istakao je Hamilton.

Iza pomenutog dvojca, treće mesto zauzeo je, takođe nekadašnji šampion, Kimi Raikonen iz Ferarija, dok su iza njega trku završili Danijel Rikardo iz Red Bula i Fernando Alonse koji vozi za Meklaren.

Jedan od najperspektivnijih vozača mladi Maks Verstapen zauzeo je 6. mesto posle nešto lošijeg starta, sedmi je bio Niko Hilkenberg, a prve bodove ove sezone osvojili su i Valteri Botas, Stofel Vandorn i Karlos Sainc.

Sam početak trke nije nagoveštavao ovakav rasplet. Hamilton je odlično startovao, zadržao prvo mesto ispred dvojca Ferarija, Raikonena i Fetela i svoju prednost povećavao je iz kruga u krug.

Ipak, prelomni momenat trke dogodio se u 29. krugu kada je odustao Roman Grožan iz ekipe HAS,  pa je bezbednosno vozilo moralo na stazu, što je Fetel najbolje iskoristio, izašao na prvo mesto, koje je i do kraja potvrdio.

Naredna trka u šampionatu na programu je 8. aprila za Veliku nagradu Bahreina.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    25. mart 2018 | 18:43

    Kakva je ova frizura, kao da je stavio lonac na glavu, a ostalo osisao. 😂

  • Srba

    25. mart 2018 | 17:42

    Pospremio bi Vas Alonso da ima masinu da valja !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA