Telegraf na treningu Letonije: Skenirali smo koju su akciju spremali za Srbiju! (FOTO) (VIDEO)

Uspeli smo da uđemo na trening Letonije u maloj dvorani Ulker Arene

  • 0

Prvi trening Letonije našeg prvog rivala na Eurobasketu počinjao je dosta kasno u 20 sati i to u maloj dvorani Ulker Arene skrivenoj od očiju novinara.

>>> SVE O EUROBASKETU: Kreće groznica! Hrvati nam se nadaju, a kladionice više veruju u Srbiju od cele Evrope!

Za razliku od velike dvorane u kojoj je press centar i gde je mnogo bliže doći na trening ekipa, čudno je bilo da su samo Letonci imali tening u maloj dvorani.

>>> Bogdan može da igra i centra: Protiv Štimca je 1 na 1 rešio tri napada! (VIDEO)

Ipak, ekipa Telegtaf sporta je uspela da dođe na tening u "ušunja" se pri kraju. Tačnije, zahvaljujući poznanstvu sa letonskom novinarkom Viktorijom uspeli smo da uđemo na deo treninga koji nije za medije (obično ekipe puste novinare poslednjih 10 minuta kada igrači samo šutiraju) i to poslednjih pola sata treninga.

Naravno, nije dozvoljeno snimanje dok trener ne odobri, ali su nas pustili da gledamo taman kada su igrali pet na pet na jednom košu i provežbavali neke akcije.

Naravno, nije to neka tajna šta igraju, jer ceo svet igra pik en rol, samo je pitanje kakve igrače imate a tu igru. Letonci su ozbiljna ekipa, niski ali vrlo jaki, čvrsti u brzi. Naravno, podrazumeva se da su odlični šuteri.

Foto: Telegraf

Dok smo bili na treningu uvežbavali su centralni pik en roll, a onda igrač (obično plejmejker) dribla u reket, a ako ga preuzmu ili pomognu sa slabe strane izbacuje loptu na 45 stepeni za neometanu trojku ili dodatni pas na stranu pa šut.

Međutim, nije to nešto što naši ne mogu da brane. Međutim, jači su nego ranije jer se na onu okosnicu tima priključio i najbolji mladi NBA igrač Krisrtaps Porzigins i on je najviši u timu sa 2,18 metara.

Ali, čovek je jednostavno odličan igrač. Ima tehnuiku plejmejkera, dobar šut i igru leđima košu pa će biti pitanje kako ga braniti. Gledali smo kako sa lakoćom vezuje trojke na treningu.

Brži je od Marjanovića i Kuzmića može da igra licem prema košu sa njima i da šutira preko ruke. Mnogo je viši od Mačvana i Birčevića, sa njima može leđima ka košu da ih ugura.

Pogledajte kako šutira Porcigins za tri poena:

E sad jedino mu fali snage, tako da mi eventualno Mačvan mogao da ga malo odgura od reketa, pa da proba da ga čuva spolja.

Sa druge strane osim Porziginsa tu su šuteri Braća Bertans i Janis Blums, ali i svi ostali šutiraju za tri i ne pitaju.

U svakom slučaju nema potcenjivanja i treba igrati jako i čvrsto svih 40 minuta i slomiti ih. Ipak. mi se pitamo i od nas sve zavisi.

Pogledajte deo treninga Letonije sniman telefonom Motorola Moto Z 2 plej

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Dragutin Stojmenović i Bojana Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA