Revolt u Republici Srpskoj: RTS im zabranio prenose košarkaške reprezentacije sa Eurobasketa!

Svaki put kada igra Srbija, neprijatan prizor dočeka gledaoce ispred TV-a

  • 30

U Republici Srpskoj trenutno vlada veliki revolt, pošto mnogi nemaju priliku da gledaju mečeve košarkaša Srbije.

Naime, generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević je potpisao pismo upućeno kablovskim operaterima u Republici Srpskoj u kojem se zahteva od kablovskih operatera da onemoguće gledanje mečeva košarkaške reprezentacije Srbije sa Eurobasketa.

Ako to ne učine, RTS će ih kazniti tako što će za Republiku Srpsku oduzeti pravo emitovanja RTS 1 i RTS 2, u skladu sa važećim propisima.

>>>Detalj posle poraza od Rusije koji je otkrio Stefan Jović: Pričali smo duboko u noć (VIDEO)

>>>Neki su stidljiviji, pa moramo da ih poguramo: Sale Đorđević najavio Belgiju i hvalio potez igrača posle poraza od Rusije (VIDEO)

>>>Selektore, da li ćemo kalkulisati? Sale ga je samo pogledao i dao odgovor kao pravi pobednik! (VIDEO)

- Situacija u koju je Republika Srpska došla juče, nakon pisma direktora Bujoševića, je više nego apsurdna - piše Srpskacafe.com, portal koji je pokušao dublje da objasni situaciju.

Prema pravilima koja su uspostavljena, TV kanal koji je kupio prava za jednu zemlju i vidi se i u drugoj zemlji, ima obavezu da operatere u drugoj zemlji obavesti da ne raspolaže pravima za određeni sadržaj i upozori ih da su dužni njihov signal da zatamne za vreme emitovanja.

- Kablovski operateri imaju mogućnost da reše problem tih prava kroz tri opcije: samostalno i da ih kupe ako je moguće, da se ogluše o navedenu molbu i plate odštetu vlasniku TV prava ili da zatamne sadržaje, a sve po vlastitoj proceni i izboru. Međutim, ovaj put RTS je prisilio kablovske operatere, mogli bi reći i ucenio, taktikom: Ugasi i ne dam ti izbor - navode na ovom portalu.

Deo problema je što je Sportklub kupio ekskluzivna prava za teritoriju BiH. Deo prava je prodat RTS-u i HRT-u u BiH je SK prava zadržao za sebe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drina

    6. septembar 2017 | 16:51

    Izvinjavam se braci u Rep. Srpskoj u ime svih srba iz Srbije

  • Mita

    6. septembar 2017 | 16:48

    Žao mi je ljudi što ne mogu da gledaju zaista, ali i RTS postupa sasvim korektno. Ako televizija nije platila, ne može da prenosi. Dobro je pa ima da se gleda na x mesta na internetu.

  • Tomatinjo

    6. septembar 2017 | 23:36

    Pa nije vam kriva RTS već SK koj je otkupio prava prenosa utakmica Srbije za područje BiH. I onda oni to pravo čuvaju za sebe. A koliko znam isti je vlasnik i jedna je firma i SK, SBB u Srbiji i Telemah u BiH i Sloveniji. Amer iz CIA je vlasnik svih njih pa on šefuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA