≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Partizan obezbedio kvalifikacije za LŠ: Jovanović činio čuda na Brdu i ubedio Piksija da je kalibar za EURO!

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crno-beli slavili sa 1:0 iz faktički jedine šanse na meču

  • 25

Dugo je Partizanu Banovo brdo bilo "kost u grlu", ne pamte ni crno-beli kada su uspeli da savladaju Čukarički kao gosti, ali su dočekali da to učine u pravom momentu. Golom Kcandera Severine početkom drugog poluvremena tim iz Humske je savladao "brđane" minimalcem - 1:0, vrednim druge pozicije, kolo pre kraja plej-ofa i kvalifikacija za Ligu šampiona, koristeći kiks najvećeg takmaca TSC, koji je zastao u Lučanima.

Fenomenalan je na golu crno-belih bio Aleksandar Jovanović, koji je odbranio bar pet čistih zicera domaćinima. Meč je sa tribina gledao i selektor Dragan Stojković Piksi, koji je mogao da se uveri da je golman Partizana kalibar za reprezentaciju i ne bi bilo iznenađenje ukoliko bude na spisku Orlova za EURO.

Slavio je Partizan u prošlom kolu protiov Mladostiu iz Lučana, naoko ubedljivo (3:0), ali pomenuta pobeda ne da nije podigla nivo igre i samopouzdanja crno-belih, već se u duelu Čukaričkog učinilo da je "minus faza" još intenzivnija.

Plastično rečeno: da je bilo fudbalske pravde, malo više koncentracije i umešnosti "brđana" u prvih 45 minuta, domaćin je prvi deo meča mogao da okonča i sa tri ili četiri gola razlike. A, jedino je golman Aleksandar Jovanović zaslužan što je na semaforu ostalo upisano - 0:0.

Crno-beli su u većem delu izgledali kao ražalovana vojska u kojoj se ne zna ko pije ko plaća, bez agresivnosti, plana u igri, sa izmenjenim, usiljenim pozicijama nekih igrača (Severina i Kalulu na kontra stranama), sa jasno izraženom sebičnošću, pa i drskošću pojedinaca (Saldanja) i utiskom kao da niko ni sa kim ne razgovara i uz najslabiju partiju Zahida otkako je stigao u Humsku.

U takvim okolnostima Čukarički se praktično poigravao sa Partizanom, koristio tradicionalno "šuplju" desnu stranu svog napada, na kojoj je Ivanović uništavao "razmagnetisanog" Nikolu Antića i za odbranu nezainteresovanog Severinu, odnosno gde su Miladinović, Adžić i Melo samo koristili nemoć ostatka odbrane koja je bez Svetozara Markovića ličila na švajcarski sir.

Rekosmo već, da ne beše golmana Jovanovića Čukarički bi do 25. minuta vodio sa tri razlike, ali je čuvar mreže crno-belih u tom periodu odbranio dva zicera Ivanoviću i uz to je pomogao Filipoviću da blokira Mela na samom početku kada se iz greške Zahida izrodila tranicija koja je Brazilca u trenutku ostavila samog u kazenom prstoru.

Ozbiljno je patio Partizan i u periodu posle toga, kao da igrači sami sebe vode na terenu i ne znaju kako da se usprotstave ili odgovore napadima Čukaričkog, koji je bez problema kontrolisao igru, držao loptu u posedu i gotovo sve vreme kombinovao u poslednjoj trećini gostiju preteći iz svih pozicija, ali i serija prekida, odnosno kornera.

Podatak da je Partizan prvi put šutirao na gol rivala u 23. minutu (Ovusu posle oduzete lopte na ivici kaznenog prostora), te da je na drugoj strani tim iz Humske bio pod rafalnom paljbom i naletima Stanićeve ekipe, posebno Ivanovića, najbolje svedoči o odnosu snaga na terenu. Odnosno poražavajućeg utiska tima koji se do pre nešto manje od dva meseca borio za šampionsku titulu, a sada izgleda kao razbijena banda koja jedva čeka da se završi takmičenje, sa potpunom ravnodušnošću u vezi sa krajnjim epilogom i sudbinom celog kluba.

Kasnili su igrači Partizana na početak drugog dela, ali se je izgleda taj "produženi sastanak" dao rezultat u nastavku. Prvenstveno u samom utisku, koji je bio daleko od idealnog, ali značajno bolji nego u prvom delu, makar u odnosu prema obavezama na terenu.

Videlo se to i u odnosu snaga. crno-beli su uspostavili balans, pomerili linije unapred i počeli značajno brže da odigravanju, tim pre što su verovatno u pauzi saznali da najvaći takmac za drugo mesto TSC gubi u Lučanima.

Nametnuo se Partizan u prvih nekoliko napada, ali je do gola došao iz presinga u 55. minutu, odnosno oduzete lopte u poslednjoj trećini. Odbrana Čukaričkog je slabo intervenisala, pas je presekao Aranđel Stojković, potom brzo na suprotnoj, levoj strani proigrao Kcandera Severinu, koji je imao vremena da smiri loptu, potom i uputi udarac, a nije baš najbolje interevenisao ni golman Samurović - 0:1.

Bili su crno-beli u boljem momentu, lakše su izlazili na kraj sa napadima domaćina, ali je propusta u defanzivi i dalje bilo, te je Đorđe Ivanović ubrzo imao još jednu priliku, ali ga je Jovanović ponovo "začarao" i odbranio.

Na drugoj strani, Saldanja je, posle centrašuta Antića, imao kolosalnu priliku da potpuno nokautira Čukarički, no, nije dobro udario loptu glavom, iako se našao na tri mestra od gola.

Otvorena igra sa obe strane donela je i jednako veliku šansu za Čukarički, kada su posle kornera u istom napadu šutirali Jovanović, potom i Tošić, ali se protiv Aleksandra Jovanovića naprosto nije moglo. Imao i Stanković priliku da se okuša sa Jovanovićem, međutim, "živi zid" na golu crno-belih nije popuštao.

Završnica je protekla u nešto ofanzivnijoj igri Čukaričkog, koji je pokušavao da izjednači, dok je Partizan sačekivao kontre i nekoliko puta uspevao da dođe u završnicu. Ipak, rešenja crno-belih u poslednjoj trećini nisu bila prava. Nije bilo ni previše važno za goste, jer primarni cilj - drugo mesto na tabeli i kvalifikacije za Ligu šampiona su obezbedili kolo pre kraja takmičenja.

U samoj sudijskoj nadoknadi je Marko Docić dobio crveni karton, ali to je bilo sve od ovog meča, ubrzo je Novak Simović odsvirao i kraj utakmice.

(Telegraf.rs)

Video: Fudbaler Napretka loptom pogodio svog trenera u stomak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA