≫ 

SLEDEĆA JE ITALIJA: Orlovi sa pola gasa do četvrtfinala Eurobasketa! (VIDEO)

Tim Saleta Đorđevića je bez mnogo problema prevazišao prvi ispit u nokaut fazi, sledi Italija u sredu!

  • 84

Košarkaši Srbije prevazišli su osminu finala Eurobasketa, pošto su savladali Mađarsku sa 86:78 uz po 17 poena Bogdanovića i Kuzmića.

Orlovi su posle drame ipak došli do prvog mesta u grupi i zato dobili Mađare za rivale, a pobeda nas je odvela ka Italijanima, koji su se pokazali kao ozbiljan takmac.

>>>Vučević čestitao Letoncima i prognozirao osvajače medalja (VIDEO)

>>>Ovu scenu možete videti samo na treningu Srbije - i dokaz je naše snage na Eurobasketu (VIDEO)

>>>Crnogorci se uspavali: Radonjić gledao ponižavajuću partiju i surovu lekciju Letonije! (VIDEO)

Prethodno, nedeljni program otvorila je Letonija pobedom nad Crnom Gorom, a mesto su u četvrtfinalu rezervisali Slovenci i Nemci.

Foto: Tanjug/AP

Počela je Srbija idealno utakmicu, poveli smo sa 16:3 uz maestralan start Kuzmića. Odbrana je do 5. minuta izgledala savršeno, novi centar Reala se poigravao sa rivalima, ali je usledio mali pad, ne bez kazne.

Hanga nije imao nijednu priliku za otvoreni šut, maestralno je čuvan, ali su ostali igrači iskočili u prvi plan, pre svih Perl koji je istopio prednost.

Pred kraj deonice, Kuzmić je već došao do 11 poena i pet skokova, pa smo na prvu pauzu otišli sa 24:16. Bogdan Bogdanović se pobrinuo za održanje prednosti, Đorđević je rotirao često i to je donelo oscilacije, uz pojedina iskakanja Lučića i Mačvana u prvi plan.

Foto: Tanjug/AP

Zanimljivo je da u prvih 20 minuta Hanga nije postigao nijedan poen, ali je često škripalo u reketu. I pored toga, na poluvreme smo otišli sa +7, ali i uz podršku Dejana Stankovića, Marka Pantelića i Duška Tošića sa tribina.

U drugom poluvremenu, idealno smo startovali trojkama Bogdanovića i Milosavljevića, maksimalnih +18 dostigli smo pri 64:46, kasnije je ponovo Kuzmić imao dominantnu rolu, ali je poslednji period igre pozvao na oprez.

Foto: Tanjug/AP

Tri trojke su vezali Mađari i smanjili na 69:62, što je pozvalo Đorđevića na oprez, uzeli smo tajm-aut. Jović je zatim proigrao Mačvana, nadovezao se Bobi Marjanović, pa je Bogdanović ubacio trojku za 78:63, što je bila dovoljna poruka Mađarskoj.

Raduje partija centara, Kuzmić je imao 10 skokova i 17 poena, Marjanović je dodao 14 poena uz šest skokova, Bogdanović je uz 17 poena imao šest asistencija. Samo Štimac nije ulazio u igru, dvocifreni su bili još Mačvan sa 14 i Lučić sa 11 poena.

Sledeći izazov biće Italijani, ali je preostalo da se samo odredi termin meča u sredu, pošto će to biti novi zadatak FIBA.

Srbija - Mađarska 86:78 (24:16, 24:25, 21:12, 17:25)

Srbija: Mačvan 14, Bogdanović 17, Lučić 11, Milosavljević 4, Birčević, Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović 9, Kuzmić 17, Marjanović 14

Mađarska: Rujak 6, Alen 3, Keler 8, Vitman 2, Hanga 1, Vojvoda 11, Kovač, Tot, Ferenc 15, Perl 22, Karahodžić 6, Ajlingsfeld 4

Pogledajte i sve parove četvrtfinala, čije prenose možete da gledate na RTS-u.

Subota:

Slovenija - Ukrajina 79:55

Nemačka - Francuska 84:81

Finska - Italija 57:70

Litvanija - Grčka 64:77

Nedelja:

Crna Gora - Letonija 68:100

Srbija - Mađarska 86:78

Španija - Turska 17.45

Hrvatska - Rusija 20.30

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    10. septembar 2017 | 15:58

    Nikad losija utakmica nasih.

  • Viktor

    10. septembar 2017 | 18:06

    Pa dobro,to nam je što nam je. Slažem se da imamo grešaka,al hajde da budemo iskreni,oni su se odazvali. Ovde šta uradimo,ja iskreno nisam optimista i na neki način zavidim onima koji veruju u medalju. Kada prođe prvenstvo,treba početi praviti novi tim,spremati se za budućnost.

  • Mirko

    10. septembar 2017 | 15:57

    Objektivno,nismo odigrali bas dobro.Mnogo koseva smo primili,igra promenjiva,odbrana skripi.Bojim se da sa jacim protivnicima necemo moci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA