Nenad Borovčanin novi predsednik Bokserskog saveza: Zlatna rukavica biće održana u Areni

Posle tri godine srpska reprezentacija ide na pripreme

  • 0

Bivši šampion Evrope u WBO verziji i četvrti bokser sveta Nenad Borovčanin jednoglasno je (prisustvovalo i glasalo 47 delegata), na Izbornoj skupštini Bokserskog saveza Srbije, izabran za predsednika. Njegov pomoćnik u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Miloš Gobeljić.

Nema sumnje da je ovo pravi izbor jer je novoizabrani predsednik prošao dug i uspešan put od talentovanog početnika, koji se velikim radom i odricanjem domogao laskave titule šampiona, nanizao 30 profi pobeda bez poraza.

U svom izlaganju, po izboru na čelnu funkciju nekada jednog od najuspešnijih sportova u našoj zemlji, Borovčanin je izneo svoj plan i program i sigurno je da će, poznajući njegovu fanatičnu veru u uspeh, uz maksimalan rad, ponovo vratiti boks na onaj nivo kada je značio mnogo u svetu.

BESPLATNA ŠKOLA BOKSA U CELOJ SRBIJI

Prioritet novog predsednika je aktiviranje besplatne škole boksa na teritoriji cele Srbije, edukacija trenera da stvaraju bokserske šampione, ali, pre svega dobre ljude i poštene i radne građane Srbije. Dalje, povratak srpskog boksa na međunarodnu scenu, da kao nekada naši bokseri budu strah i trepet na svetskim i evropskim prvenstvima, Olimpijskim igrama.

- Da reči nisu prazne, već od 1. novembra naša reprezentacija, nakon tri godine pauze, ide na tronedeljne pripreme, za veliko i izuzetno značajno takmičenje koje nam sledi na nacionalnom nivou, „Zlatnu rukavicu“ koja će se održati u beogradskoj Areni 25. novembra 2017. godine.

- Velika zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i obezbeđenim uslovima, kako bi ovo nekada prestižno takmičenje ponovo ugledalo svetlost onakvu kakva je krasila pre par decenija. Velika zahvalnost jer bez države boks ne može na šampionski vrh" – istakao je bivši boks as Srbije, a novi predsednik Bokserskog saveza naše zemlje Nenad Borovčanin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA