≫ 

Bokserski spektakl za sladokusce: Vajlder nokautom srušio "nepobedivog" Kubanca, neka se spremi Džošua! (VIDEO) (FOTO)

Amerikanac savladao Ortiza i čeka meč karijere protiv brbljivog Britanca

  • 3

Amerikanac Dionte Vajlder povratio je WBC titulu u superteškoj kategoriji pobedom nad Kubancem Luisom Ortizom, do ovog meča naporaženim u karijeri.

Dva puta je Vajlder slao rivala na patos, posle čega se ovaj dizao, ali mu trećeg puta nije bilo spasa - usledio je razoran udarac i nokaut u desetoj rundi pred oduševljenim njujorškim ljubiteljima boksa i onim kraj malih ekrana.

Vajlder je ovom pobedom stekao pravo da se bori da ujedini titule u sve tri verzije protiv Britanca Entonija Džošue, vlasnika titula u WBA i IBF.

Ipak, pre toga, Džošua će morati da brani naslov protiv Novozelanđanina Džozefa Parkera 31. marta u Kardifu.

- Želim da objedinim titule, ne zanima me protiv koga će to biti - ushićen je bio Vajlder posle pobede.

Amerikanac je najveću krizu imao tokom sedme runde kada je primio snažan desni aperkat, no uspeo je da se održi na nogama, prikupi energiju i uzvrati istom merom.

- Pronašao sam način da se vratim u meč, pravi šampion uvek nađe put. To sam uradio večeras - opisao je taj momenat Vajlder.

Meču je prisustvovao i Džošuin promoter Edi Hern koji je rekao da bi meč između Vajldera i Džošue mogao da se organizuje već ove godine, ukoliko njegov borac dobije Novozelanđanina u Kardifu.

- Bila bi to najveća borba u svetu boksa, Džošua ima najveći mogući test protiv Parkera, ali ako ga dobije, ići će na Vajldera, to je sigurno. Misli da može da pobedi Vajldera, koji nije nepobediv (bez poraza u karijeri, prim.aut), ali je vrlo opasan.

Što se tiče poraženog Ortiza, bio mu je ovo prvi poraz posle 28 trijumfa.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • %+%

    4. mart 2018 | 12:49

    Džošua je bolji.

  • draleRS

    5. mart 2018 | 22:37

    dzosua je imao teze protivnike u karijeri,ovom je ovaj kubanac prvi poznat a zamalo je izgubio,udara kao da nije prosoa ni skolu boksa,siroko mlatara kao kad se potuku na selu oko njive

  • Adem

    9. mart 2018 | 15:04

    I Joshua je bio na podu protix Klicka , izvukao se. Milslim da su sanse 50:50 joshua vs vajdler. Mec nove ere boce to. Strasan mec.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA