≫ 

1600 Grobara u Atini ili potpuna zabrana gostovanja za meč godine: Sprema se neviđeno obezbeđenje zbog susreta Partizana i Olimpijakosa

Prošli smo kroz najvažnije uoči prvog susreta srpskog i grčkog šampiona. Klubovi bi mogli da budu ključni u zabrani gostovanja

  • 11

Nema sumnje da će utakmica Partizana i Olimpijakosa izazvati neviđene mere bezbednosti, a Beograd staviti na mapu evropskih utakmica u evorpskim takmičenjima.

Možemo samo da zamislimo kakva je reakcija bila u vrhovima policije Beograda i Atine, kada je žrebom u Nionu, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona određeno da će srpski i grčki prvak ukrstiti koplja.

>>> Prva reakcija navijača Partizana posle žreba: Grobari najavili pakao Olimpijakosu i podsetili Gate 7 na pesmu iz 2009! (VIDEO)

>>> Srbin iz Olimpijakosa se oglasio: Marko Marin objavio fotografiju sa Zvezdom! (FOTO)

Ovo za koplja bi moglo da bude i realno stanje na uličnom trenu, kada uzmemo u obzir količinu rivalstva Partizana i Olimpijakosa (čitaj Zvezde i PAOK-a) nastalo iz rivaliteta Grobara i Delija.

Bratski odnosi među navijačkim grupama mogli bi da donesu mnogo glavobolje gradovima, policiji, ali i građanima, čelnicima Partizana i Olimpijakosa.

Utakmica od veoma visokog rizika u Beogradu mogla bi sa sobom da povuče i rekordan broj policijaca koji inače u hiljadama obezbeđuju svaki večitit derbi u Beogradu.

Otežavajuća okolnost je što će se utakmica igrati u terminu Lige šampiona, znači večernjem, to jest od 20,45.

MOGUĆNOST ZABRANE GOSTOVANJA

Da li je realno ne znamo, ali s obzirom na istoriju Grobara i Gate 7, odnosno svega što navijači Partizana i Olimpijakosa priređuju, nije isključeno da se UEFA ozbiljnije pozabavi ovim susretom i zabrani obostrano gostovanje navijača oba tima. U istoriji evropskih duela se to dešavalo, u suprotnom obe navijačke grupe će posredstvom kluba dobiti po 5% kapaciteta stadiona.

U Humskoj bi značilo da će crveno-belima iz Pireja pripasti onaj boks na severnoj tribini nešto više od 1.000 mesta, dok bi u Grobari po tom procentualnom reciprocitetu dobili 1.800 karata.

Prijateljstva navijača Zvezde sa Olimpijakosovima, odnosno Grobara sa pristalicama PAOK-a moglo bi da dovede do manjeg navijačkog samita u Beogradu za dve nedelje, s obzirom na česta gostovanja grčkih navijača kada se sastaju Partizan i Crvena zvezda.

Foto: Marko Todorović

Partizan će imati problem više u svojim rukama, jer za razliku od Olimpijakosa nema veliki broj prodatih godišnjih ulaznica, pa će ulaznice strahuju Grobari već po forumima moći da dođu u ruke navijača Crvene zvezde, što bi napravilo dodatne probleme.

PRIMER IZ ZAGREBA

Ovu situaciju možemo da uporedimo sa onom od pre 7 godina kada su u grupi Lige Evrope bili Dinamo Zagreb i solunski PAOK. Spekulisalo se danima po medijima kako će doći do krovprolića, pisalo se da Grobari planiraju u Zagreb sa bratskim navijačima iz Grčke, ali na kraju je došlo do potpune zabrane gostovanja za obe grupe, klubovi su u dogovoru sa UEFA doneli odluku.

- Niko ko dođe iz Hrvatske u Solun neće moći da kupe kartu za utakmicu, a i pregledi na granici će biti rigorozni - bila je tada najava iz Dinama kada se pričalo o gostovanju grčkih navijača.

Ni u Partizanu ni u redovima Olimpijakosa trenutno ne razmišljaju o ovome, logično, s obzirom da do meča ih deli Partizanov revanš sa Budućnošću, ali deluje više nego kao realna opcija čim se slegnu stvari narednih nekoliko dana.

Ako su navijači Zvezde mogli da odu za Atinu kada su igrali Olimpijakos i zagrebački Dinamo i momentalno nastane haos, sada bi situacija mogla da bude jo dramatičnija.

KLJUČNI DATUMI

25/26. jul BEOGRAD Partizan - Olimpijakos

27. jul BEOGRAD Crvena zvezda - Sparta

27. jul DONJECK Olimpik - PAOK

1/2. avgust ATINA Olimpijakos - Partizan

3. avgust PRAG Sparta - Crvena zvezda

3. avgust SOLUN PAOK - Olimpik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA