Zvezda dominantno srušila Irtiš i pokazala Sparti da se i ona pita u 3. kolu: Dugo crveno-beli nisu bili ovako sigurni u Evropi (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli su sigurnom i dobrom igrom na Marakani obezbedili duel sa Spartom iz Praga u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

  • 83

Crvena zvezda je savladala Irtiš na Marakani sa 2:0 u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pa je tako zakazala duel sa Spartom iz Praga u narednom kolu. 

Golove za crveno-bele su postigli Mičel Donald u 10. minutu posle sjajno izvedenog slobodnog udarca, a u drugom poluvremenu je strelac bio Slavoljub Srnić, koji je u 76. minutu iskoristio sjajnu asistenciju Branka Jovičića.

Upravo je Jovičić odigrao i najbolju partiju i dokazao je da će biti veliko pojačanje Zvezde u novoj sezoni. Zvezda je bila veoma sigurna u odbrani, pa joj Irtiš faktički nije ni zapretio ozbiljnije. Vezni red je siguran, a u napadu je u nekim situacijama falilo i malo više koncentracije, pa bi rezultat čak bio i ubedljivji.

>>> Koreografija Delija o Kosovu od koje ćete se naježiti: Navijači po prvi put horski otpevali ''Crven cvete'' (VIDEO)

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

CRVENA ZVEZDA - IRTIŠ 2:0

(Donald 10, Srnić 76)

Crvena zvezda: Manojlović, Stojković, Savić, Le Talek, Anđelković, Jovičić, Donald, Srnić, Kanga, Rikardinjo, Boaći

Irtiš: Lorija, Kislitšin, Dautov, Maslać, Stamenković, Živković, Karlos Foneseka, Geretijev, Rodrigo Antonio, Kalinin, Bugaev

Crvena zvezda je meč počela znatno agresivnije i bolje od gostiju, koji su izašli u postavi sa pet defanzivaca. Ipak, posle početne inicijative, Kazahstance je sjajnim slobodnim udarcem u 10. minutu probio Mičel Donald, pa je Zvezda na najbolji mogući način otvorila meč.

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A.Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

Irtiš je već tada morao da se otvori,  a to je crveno-belima omogućilo i kontre, posle kojih je rezultat mogao da bude i ubedljiviji do kraja poluvremena. Ipak, u nekoliko izglednih situacija Zvezda je loše reagovala u završnicama akcija, pa je propustila da do poluvremena vodi i ubedljivije.

Srnić je bio možda i najbliži kada je u 33. minutu odlično ciljao šutem sa oko 20 metara, ali je lopta prošla tik pored stative. Irtiš je imao svega jednu ozbiljniju priliku kada je Fonseka pokušao šutem glavom, ali nije bilo veših opasnosti za Manojlovića.

Irtiš je u drugom poluvremenu krenuo agresivnije, ali nije stvorio veću šansu pred golom Zvezde, koja se nakon petnaestak minuta bolje igre Kazahstanaca oslobodila pritiska i počela žešće da napada. Gol je u jednom momentu bukvalno visio u vazduhu a pred golom gostiju su se ređale šanse Stojkovića, Rikardinja, Kange... ali završni šutevi ili ključni pas za asistenciju su bili za malo neprecizni.

Ipak, u 76. minutu Srnić je rešio sve dileme drugim Zvezdinim golom. Krilo crveno-belih je iskoristilo fenomenalan prodor Branka Jovičiča, koji je probio po levom boku i uposlio ga kao na tacni na petercu, pa je Srniću bilo lako da prosledi loptu u mrežu.

Do kraja meča Zvezda je sigurno privela meč kraju i pokazala je da će imati šta a kaže i u dvomeču sa Spartom iz Praga, koja se u trenutku dok se igrala utakmica na Marakani ozbiljno pojačala.

Navijači Zvezde, kojima je severna tribina bila suspendovana, pa su bodrili ekipu sa juga, mogli su u završnici a vide i debi Aleksandra Pešića, koji ipak nije imao mnogo prilike da se iskaže do kraja meča.

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

Foto: A. Nalbantjan

Foto: A. Nalbantjan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA