≫ 

SVE O KRASNODARU: Bogati ruski gazda i legija stranaca predvođena Brazilcima preti Zvezdi (VIDEO)

Protivnik crveno-belih je ozbiljan tim koji raste iz godine u godinu

  • 6

Ruski biznismen Sergej Nikolajevič Galitski odlučio je 2008. godine da uđe u ozbiljan projekat stvaranja jakog fudbalskog kluba. Devet godina kasnije čini se da mu je uspelo.

>>>> Ni sat od žreba, a već izašle kvote za Zvezda - Krasnodar: Ovde treba biti znalac, pa pogoditi

Protivnik Crvene zvezde u plej -ofu za Ligu Evrope ruski Krasnodar je ozbiljna ekpa sa ozbiljnim ulaganjima, a sam tim je sastavljen od samih internacionalaca.

Sama činjenica da su eliminisali u 3. kolu Lingbi i to sa 3:1 u gostima, a ukupnim skorom 5:2 dovoljno govori da se ovaj ruski klub za razliku od nekih drugih favorita koji su ispali nisu nonšalantno ponašali u ranim fazama kvalifikacija.

Već u prvoj sezoni klub je završio kao trećeplasirani u trećoj ruskoj ligi. Uz malo sreće stigli su do druge lige, a onda je sve bilo lakše.

Angažovanjem iskusnog srpskog stručnjaka Slavoljuba Muslina ambicije su podignute na viši nivo. Ipak, nije sve bilo tako bajno. Sledeće dve sezone završili su na 9. i 10. mestu Premijer lige Rusije. U poslednje četiri sezone rezultati su mnogo bolji pa samim tim i planovi za budućnost.

A danas ako pogledamo poslednje tri sezone imamo šta da vidimo. Prvi meč na evropskoj sceni Krasnodar je odigrao 2014. godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prva dva protivnika nisu stvorila probleme ruskoj ekipi, ali u poslednjem kolu ih je čekao Real Sosijedad. Favorozovani Španci su slavili u prvom meču, ali je Krasnodar u revanšu nadoknadio gol minusa i prošao u grupnu fazu.

I naredne sezone Krasnodar je, drugi put za redom, stigao do Lige Evrope. U grupi sa Borusijom, Paok-om i Gabalom, završili su kao prvi i našli se među 32 ekipe.

Prošle sezone Krasnodar je lako prošao rivale sa Malte i Albanije i još jednom zaueo svoje mesto u grupnoj fazi. Te sezone su ostvarili ubedljivu pobedu nad Nicom rezultatom 5:2. Preko Fenerbahčea su stigli do osmine finala, ali je Selta iz Viga ipak bila prejaka za ruskog predstavnika.

Crno-zeleni dres kluba iz Krasnodara nosili su i igrači Zvezde i Partizana. Levi bek crveno belih Dušan Anđelković bio je član Krasnodara, dok je Mihailo Ristić upravo na početku ove sezone pojačao ruski tim.

Pored njih dvojice za Krasnodar su nastupali i Ognjen Vranješ i Nikola Drinčić.

Dok su prethodnih sezona koristili stadion Kubana, od prošle godine imaju svoj dom kapaciteta 35.000 mesta.

U tekućoj sezoni se nalaze na 5. mestu ruske Premijer lige, a evropski put su započeli eliminacijom danskog predstavnika Lingbija. Strelac dva gola u tom meču, Urugvajac Migel Pereiro je ujedno i najbolji igrač ekipe.

Ekipa Krasnodara je u tom meču nastupila u sastavu: Sinitsin, Ramirez, Ristić, Grankvist, Martinovič, Šiškin, Kabore, Pereira, Mamaev, Vanderson, Klason.

Novi stadion Krasnodara Foto: Wikimedia/Igor3188

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    4. avgust 2017 | 17:51

    Evo ovako , prvo bi voleo da se javi lik koji je na moju analizu I komentar da mozemo da igramo sa Frajburgom i Spartom , rekao do slovce kada sam ovo procitao , prestao sam dalje da citam... :-) E sada ovako. Pogledao sam sada sve tekme Krasnodara u Evropi i ove tri u Ruskom prvenstvu. Po mojoj proceni nivo Ludrogoreca... Sledece , udarne igle im cine Vanderson levo , Pereira sredina , Zoazinjo desno , i u napadu rezervni spic Rikardo. I to je to ... Da smo na njih naleteli prosle godine prosli bi kao protiv Sasuola. Sa Milivojevicevim stilom namucicemo mi njih dobrano ! Evo zivi bili pa videli. Ko god je umrtvio tekmu protiv njih dobro je prosao. Ono sto je bitno , nikako , ali nikako se ne smemo zaletati !!! Sve su uhvatili na kontru i Nicu i Fener i Sosijedad , cak i Lingbi koji je vodio u Krasnodaru , i primio gol u 93 za poraz. Moj utisak je da ako tamo izvucemo X idemo dalje.Takodje Rodic , Kanga , Donald , Jovicic , Le Talek dolaze iz te lige i vise puta su igrali protiv njih , sto znaci da ih dobro poznaju !! I opet ponavljam nikako zaleteti se u revansu na Marakani , samo strpljivo !! Sanse 60/40 za njih , individualni kvalitet i iskustvo su na njihovoj strani. Ali imamo sanse , samo lagano. Necemo se obrukati , u to sam suguran. Bice to tvrd dvomec !

  • Ivan-BG

    4. avgust 2017 | 18:56

    Stvarno ako njih ne prodjemo i ne treba da idemo dalje!!!!!Ja stvarno neznam zasto vi toliko podizete druge klubove?Kao sto ste i Spartu koja se nije mogla povezati sa loptom..Rusija ima 2 kluba obo ispod njih je svaka stepenica sve gore i gore..ako sa takvim klubovima Zvezda i Partizan nemogu da izadju na kraj onda i nisu za dalje

  • gagi

    4. avgust 2017 | 17:28

    Lep stadion.Jel i kod njih na ovom lepom zdanju navijači lome stolice i drugi inventar ili to samo rade u Beogradu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA