Liverpul ovakvo poniženje ne pamti, Siti ih je razmontirao! (VIDEO)

Debakl ekipe Jirgena Klopa u duelu protiv Građana na Etihadu, ali je tome značajno doprineo Sadio Mane, koji je nesmotrenim potezom umalo ugrozio i život golmana Sitija

  • 6

Fudbaleri Liverpula brutalno su poraženi od Mančester Sitija sa 5:0 na Etihadu u derbiju 4. kola Premijer lige. Dvostruki strelci Gabrijel Žesus i Leroj Sane, kojima se pridružio i Aguero golom, odveli su Siti na vrh tabele, bar do duela Stouk - Mančester junajted.

>>> Mane kung fu udarcem umalo ubio golmana Sitija, Klop se smejao?! (VIDEO)

Serghio Aguero je postigao vodeći gol za Siti u 24. minutu, kada je iskoristio sjajnu loptu De Brujnea u prostor i prevario istrčalog golmana Minjolea, pa ubacio loptu u nebranjenu mrežu.

Sadio Mané Red Card - Manchester City 1-0... by f1056624298

Ipak, ključni trenutak meča bio je crveni karton Sadio Manea, koji je krvničkim kung fu udarcem nokautirao Edersona, kojeg je udario kopačkom u glavu otvorenim đonom, pa je čuvar mreže Sitija hitno prebačen u bolnicu.

Foto: Guliver/Stu Forster/Getty Images

Građani su brzo iskoristili brojčanu prednost na terenu, pa je Gabrijel Žesus u nadoknadi prvog poluvremena, posle nove asistencije De Brujnea postigao gol za 2:0.

Siti je nastavio da melje Crvene i u nastavku igre. Već u 53. minutu bilo je 3:0, i ponovo je strelac bio Brazilac, posle nesebične asistencije Aguera, nakon što su napadači Sitija izašli sami pred gol Liverpula.

Završnicu meča obeležio je Leroj Sane, koji je u 77. minutu posle dobrog pasa Mendija sa leve strane zakucao loptu u mrežu Minjolea.

Šlag na tortu došao je u 91. minutu, kada je ponovo Sane postigao gol, a bio je to i najlepši pogodak na utakmici. Šutirao je levom nogom sa oko 25 metara i poslao parabolu u godnji desni ugao golmana ekipe sa Enfilda, koja se ponižena vraća za Liverpul.

Klop je rizikovao i trenirao strogoću nad Filipom Kutinjom, koji nije bio u protokolu za meč, nakon što je vršio pritisak tokom prelaznog roka da ga klub proda u Barselonu. Ipak, posle ovakvog poraza moraće da vrati svog najboljeg igrača u tim, ukoliko Liverpul ne želi da već na startu ozbiljnije zaostane za glavnim konkurentima za prva četiri mesta.

Jasno je da je Liverpulu odbrana najveći problem, a to se i ovoga puta pokazalo.

All Goals & highlights - Manchester City 5-0... by goalsarena2017

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA