Predsednik Juventusa na sudu zbog saradnje sa mafijom, preti mu žestoka kazna

Prvi čovek šampiona Italije na optuženičkoj klupi

  • 1

Novi skandal bi ponovo mogao da "zaljulja" Fudbalski klub Juventus, doduše ne u onom obimu kao što je to bilo posle slučaja "Kalčopoli".

Na udaru istražnih organa Fudbalskog saveza Italije našao se ni manje ni više nego prvi čovek šampiona Italije Andrea Anjeli kome je u petak počelo suđenje zbog sumnje da je aminovao prodaju karata Ultrasima Juventusa od kojih su neki povezani sa ozloglašenom kriminalnom organizacijom Ndrangeta iz Kalabrije.

Te grupe navijača su, navodno uz dozvolu Anjelija, kupovale ulaznice u mnogo većem broju nego što je dozvoljeno, a potom ih preprodavale po većoj ceni.

Ukoliko se ustanovi Anjelijeva krivica, preti mu 30 - mesečna suspenzija i globa od 50.000 evra, što je predložio predsednik Fudbalskog saveza Italije Đuzepe Perkaro.

Takođe, tužilac će tražiti i isklučenje Anjelija iz UEFA borda Asocijacije klubova, kojim prvi čovek Juventusa odnedavno predsedava.

Istraga koju sprovodi FS italije je deo one veće koju je pre više meseci pokrenulo Tužilaštvo u Torinu protiv pojedinih Ultrasa Juventusa, za koje se utvrdilo da su kao članovi organizovane kriminalne grupe, gorepomenute Ndrangete, na veliko profitirali od prodaje ulaznica koje im je obezbedio klub, a Anjeli, navodno, u tome učestvovao tako što je dozvolio prodaju.

Za sada, Anjeli je na civilnom suđenju prisustvovao samo u svojstvu svedoka i tamo priznao da se nekoliko puta sastajao sa predstavnikom navijača Rokom Dominielom, za koga je dokazano da je deo Ndrangete, a koji je u međuvremenu već osuđen na sedam godina zatvora u ovom slučaju.

Presuda u ovom slučaju trebalo bi da bude doneta za desetak dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA