≫ 

Donald i Kanga srušili Vojvodinu, ali je Zvezda možda ostala bez bitnog igrača za Keln! (VIDEO)

Holanđanin je u 29. minutu posle dobre asistencije Boaćija doneo prednost crveno-belima *Udvostručio ju je Gelor Kanga lepim golom u 63. minutu *Problem za Zvezdu može da bude povreda Milana Rodića, koji nije mogao da nastavi meč i umesto njega je u igru ušao Marko Gobeljić

  • 61

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu u derbiju 11. kola Superlige sa 2:0 i tako su dodatno pobegli Lalama na šest bodova prednosti, a sada imaju 8 više od Partizana, koji od 19 časova igra protiv Rada na Banjici.

Golove za crveno-bele postigli su Mičel Donald u 29. i Gelor Kanga u 63. minutu. Zvezda je kontrolisala meč sve vreme, imala je mnogo više šansi i mogla je i ubedljivije da slavi, ali će Vladana Milojevića i sve navijače Zvezde najviše da brine stanje povrede Milana Rodića, koji posle 23. minuta nije bio u stanju da nastavi meč i pitanje je da li će biti spreman za meč protiv Kelna, koji je na programu u četvrtak.

>>> GDE STE DANAS, MAJSTORI? Delije novom pesmom isprozivale sve navijače Zvezde koji su kupili karte za Arsenal! (VIDEO)

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 2:0

(Donald 29, Kanga 63)

CRVENA ZVEZDA: Supić - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Krstičić - Kanga, Srnić, Radonjić - Boaći.

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Veselinović, Saničanin, Antić - Jovančić, Vukasović - Avramovski, Kojašević, Subotić - Mihajlović.

Foto: Marko Todorović

Zvezda je ofanzivno počela meč, a već u 13. minutu veliku šansu je propustio Milan Rodić, koji nije najbolje šutirao nakon dobrog pasa na drugu stativu sa desne strane. Nije dovoljno jako i precizno šutirao i omogućio je golmanu Vojvodine da odbrani.

Deset minuta kasnije Rodić je doživeo povredu zbog koje nije mogao da nastavi meč, pa je umesto njega u igru ušao Marko Gobeljić i to je definitivno nešto što najviše brine trenera Zvezde pred meč protiv Kelna u Nemačkoj.

Gol je visio u vazduhu u narednih nekoliko minuta, a veliki promašaj Nemanje Radonjića sa pet metara posle asistencije Stojkovića i stativa Kange posle šuta sa distance nagovestili su da bi uskoro mreža Vojvodine mogla da se zatrese.

To se i dogodilo minut kasnije, kada je Mičel Donald posle dobre akcije i nesebične asistencije Boaćija izašao sam pred gol Rockova i matirao ga.

Nakon toga Zvezda je smirila igru, a Vojvodina je to pokušala da iskoristi i u poslednjih pet minuta prvog poluvremena stvorila je nekoliko ozbiljnih šansi, od čega je najbolju imao Vukasović, kada je šutirao preko gola neometan sa ivice kaznenog prostora posle povratne lopte. Ipak, Zvezda je s prednošću od 1:0 otišla na poluvreme.

Vojvodina je odmah na startu drugog poluvremena napravila šansu, ali je Zvezda uspela da sačuva prednost, a zatim je ponovo preuzela inicijativu. Nekoliko šansi stvorili su pred golom Vojvodine, a onda je u 61. minutu Gelor Kanga postigao gol u svom stilu, snažnim šutem sa oko 25. metara.

Ovim golom Zvezda je rešila pitanje pobednika i do kraja meča bilo je znatno manje dešavanja pred oba gola.

Superliga Srbije, 11.kolo:

Crvena zvezda – Vojvodina 2:0

(Donald 29, Kanga 63)

Zemun – Spartak 1:1

Čukarički – Borac

Mladost – Voždovac

Napredak – Mačva

Rad – Partizan

Radnički Niš – Javor

Radnik - Bačka

Tabela: Crvena zvezda 28, Vojvodina 22, Partizan 20 (-1), Spartak 19...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    24. septembar 2017 | 17:55

    Krenuli su grobari sa kuknjavom kako je sve neregularno...mozda bi bili regularnije da je sudija posle onog gola iz ofsajda, dozvolio da se igra sve dok partizan neda jos jedan...VI GROBARI STE NAJVECE PREVARE SRPSKOG FUDBALA

  • Cure

    24. septembar 2017 | 21:42

    Jednostavno dominiramo I rusimo redom..koji god sastav da izadje..

  • keln

    24. septembar 2017 | 21:09

    Vidimo se u cetvrtak u Kelnu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA