≫ 

SPEKTAKL NA BANJICI: Šest golova, ČETIRI povrede, pobeda Partizana! (VIDEO) (FOTO)

Meč prelomio tinejdžer Đorđe Jovanović

  • 99

Od sjaja do očaja, i nazad, igrao je Partizan na stadionu "Kralj Petar I" na Banjici, igrao i pobedio u meču koji je po sadržini, uzbuđenjima, ali i neverovatnim pehovima igrača domaćeg tima, bio nešto najbolje što smo videli ovog vikenda od naših superligaša.

Na kraju, Rad - Partizan 2:4 (0:2)!

Strelci za goste bili su Ožegović, Mitrović, Jovanović i Tavamba, a za "građevinare" Zonjić i Vujačić.

>>> Ožegović ljubio grb Partizana: Da li će mu Grobari oprostiti posle ovakve proslave gola na Banjici? (VIDEO)

>>> UKLETI STADION NA BANJICI: Nezapamćena situacija na meču Rad - Partizan, četiri igrača doživela istu povredu! (FOTO)

Delovalo je da će Partizan posle 2:0 lagano i bez drame upisati novu pobedu i iskupiti se za kiks protiv Napretka, ali Rad je imao druge planove - da što skuplje proda kožu.

I uspeo je tim Gordana Petrića da namuči crno-bele i to uprkos neverovatnom nizu nedaća koji je snašao "građevinare" samo u prvom poluvremenu: čak tri izmene zbog povrede igrača?!

Najpre je Piščević morao napolje, potom i Vico, a onda, za nevericu navijača Rada, i Stojanović u smiraj poluvremena.

Foto: Marko Jovanović

Da nevolja za domaći sastav bude još veća pobrinuli su se igrači Partizana sa dva gola u režiji Ožegovića i Mitrovića, za sigurnu prednost i činilo se miran nastavak meča.

Vredi reći da je i Partizan zadesila nevolja zbog povrede Stojkovića na zagrevanju, pa je jovičić morao među stative.

Međutim, igrači Rada su igrali vrlo nadahnuto u prvih desetak minuta drugog poluvremena, kao da su "na prepad" želeli da iznenade goste.

Prvo je Zonjić ispratio udarac Mladenovića (ušao sa klupe umesto jednog od povređenih) i odbranu Jovičića, a onda rutinirano pogodio mrežu, da bi nedugo potom i Vujačić (takođe ušao sa klupe u prvom delu) postigao gol nakon lepe akcije "građevinara".

Foto: Marko Jovanović

Imao je kasnije i Lutovac šansu za 3:2, no nije bio precizan i bio je to trenutak kada su gosti konačno reagovali posle perioda potpune letargije.

Đukić je u tim trenucima odigrao ključan potez: uveo je Sumu, a onda i mlađanog Đorđa Jovanovića, što se pokazalo kao pun pogodak jer je 18-godišnji tinejdžer iz Leposavića pogodio za 3:2 i najavio ipak srećan kraj po crno-bele.

Tavamba je u toj situaciji odradio lavovski deo posla, nanizao čuvare blizu gol-aut linije i praktično "spojio" sa golom Jovanovića, koji je zbog preterane radosti i skidanje dresa zaradio žuti karton od Mažića.

Daleko bolju igru u poslednjih desetak minuta Partizan je materijalizovao još jednom, preko ponajboljeg igrača utakmice Tavambe, koji je stavio tačku na goleadu posle solo akcije i preciznog udarca u mrežu Rada.

Rad - Partizan 2:4

(Zonjić 47, Vujačić 54  - Ožegović 15, Mitrović 28, Jovanović 78, Tavamba 88)

RAD: Zogović - Vico (od 24. Šipčić), Rendulić, Zonjić, Volkov - Petrović, Piščević (od 19. Mladenović) - Lutovac, Denić, Stojanović (od 46.  Vujačić) - Lukić.

PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Antonov - Marjanović, Radin - Đuričković (od 84. Janković), Tavamba, Pantić (od 64. Suma) - Ožegović (od 74. Jovanović).

Foto: Marko Jovanović

Foto: Marko Jovanović

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA