≫ 

Šta je Zvezda sve dobila pobedom u Kelnu osim tri boda?

Crveno-beli fudbaleri su klubu obezbedili nekoliko dobrih koristi trijumfom u Nemačkoj

  • 30

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu u evropskim takmičenjima posle 12 godina. Crveno-beli su sa 1:0 trijumfovali u Kelnu i osvojili tri velika boda koja će mnogo značiti za dalji tok takmičenja.

>>>Zvezdin trener euforičan odmah posle Kelna: Ovo je igra u kojoj pobeđuju Nemci, ali... (VIDEO)

Međutim, igra beogradskog tima i ovaj trijumf imaće mnogo više koristi za klub u drugim segmentima nego što je sama pobeda.

Prvo će dobiti 360.000 evra za pobedu u grupi, zatim zbog golčine koju je dao Boaći, cena za njega je skočila bar tza dva miliona (vredeo je 4 letos). Osim toga, Zvezda će dobiti nove bodove za UEFA koeficijent.

Foto: AP/Tanjug

Ti bodovi se dobijaju za ulazak u hrupu, ali da bi nastavili da poboljšavaju koeficijent moraju da pobede i da osvoje ta prva dva.

Fakti nakon trijumfa u Kelnu:

- Zvezda će dobiti 360.000 evra za pobedu

- 2 boda za UEFA koeficijent (zapravo je odbranila 2 boda koja svi dobiju zagarantovano ulaskom u grupe, ali da bi nastavili da ga poboljšavaju u grupi, moraju da osvoje ta dva, pa tek onda im se računa dodatni) sada zvezda iz grupe ima 3 boda za koeficijent, 2 od Kelna i jedan od BATE-a i sad samo moze dodatno da ga budži pobedama i remijima.

- Sa ovim bodovima Zvezda je osigurala da sledeće godine bude nosilac u 1. kolu kvalifikacija za LŠ (menja se od sledeće godine sistem kvalifikacija i znatno je teži, a šampion Srbije počinje od 1. kola).

-Satisfakcija za starije navijače koji su srećni zbog vraćanja duga Kelnu iz 1989. godine kada je Zvezda eliminisana iz Kupa UEFA

- Boaćiju ovom golčinom skočila cena za milion-dva (a hteli da ga prodaju za 4 kopenhagenu)

- Povećana prodaja dresova posle velikog uspeha donosi i više zarade

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    29. septembar 2017 | 20:25

    Ako bog da tako ce biti!😂👍😜🔴⚪️🔴⚪️

  • aleksandar

    29. septembar 2017 | 19:07

    Gledao sam onaj mec u Kelny davne 1989 i bio jako tuzan. Sinoc bio srecan, onda je otisao trener koji je trebalo da vodi Zvezdu d krova sveta, veliki Sheki. Sada je druga situacija i sad opet idemo ka tom krovu sveta. Mnogi ce reci neskromno ali ovo je pocetak radjanja jedne nove Zvezde koja ce uskoro da sija u punoj snazi i moci. Zapadni dusebriznici vraticemo vam milo za drago, ako treba i silom

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    29. septembar 2017 | 18:41

    Свака победа је битна и пуно значи. Па и реми у оваквој групи. А јел се добија нешто кад од 2:0 направиш 2:3? Нека похвалница, нешто тако?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA