≫ 

Ovakav trans se ne pamti, komentator jedva ostao živ! Egipat posle 28 godina na Svetskom prvenstvu! (VIDEO)

Gori sve u Aleksandriji, Kairu... Faraoni prvi put posle Italije 1990. godine zahvaljujući Salahu idu na Mundijal

  • 16

Faraoni stižu u Rusiju.

Foto: Profimedia

Zahvaljujući Mohamedu Salahu, dvostrukom strelcu, najvećem imenu modernog egipatskog fudbala, prvi put od Italije 1990. godine, Egipat će zaigrati na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Foto:Tanjug/AP

Proključala je Aleksandrija, kao retko kada u poslednjih 20 godina, a tek će da gori, kada se slavlje sa stadiona bude prelilo na ulice svih gradova, jer, kolo pre kraja trijumfom nad Kongom, Egipat je obezbedio prvu poziciju u svojoj grupi afričkih kvalifikacija, tako da već sada znamo da ćemo ga narednog leta gledati na planetarnoj smotri fudbala u Rusiji.

Foto: Tanjug/AP

Sve do 65. minuta bilo je 0:0 na stadionu u Aleksandriji, ali je onda Salah otvorio bravu i doneo vođstvo svom timu kojem je u ekspresnom roku na uspehu čestitala kompletna vlastela, predvođena šeikom iz Emirata Mohamedom bin Rašidom al Maktumom.

Foto:Tanjug/AP

Egipat je trenutno druga reprezentacija iz Afrike koja će igrati u Rusiji, pošto je Nigerija nešto ranije obezbedila šesto učešće na poslednjih sedam Mundijala.

Foto:Tanjug/AP

Printskin: Twitter/World Cup 2018‏

Takođe, Egipat će posle 28 godina prvi put zaigrati, a ukupno će to biti treći put (uz Italiju 1990, učestvovali su i 1934. u Italiji).

KAPITEN

Posebna sreća pogledala je veteran, kapitena i živu legendu egipatskog fudbala, golmana Esama El-Hadarija koji je predugo čekao da bi svoju reprezentaciju odveo na SP. Još od 1996. godine kada je debitovao za nacionalni tim.

 

Bordž El Arab stadion bio je krcat, više od 86.000 navijača bilo je u transu kada je Salah drugim golom (iz penala) doneo pobedu, samo nekoliko minuta pošto je Kongo izjednačio (prvi gol za Egipat je takođe postigao fudbaler Liverpula).

KOMENTATOR

Posebna priča je komentator egipatske televizije koji je u transu, neopisivim suzama ispratio pripremu, pogodak i slavlje Mohameda Salaha za pobedu i veliki uspeh fudbala u zemlji faraona.

 

Do sada su mesto na Mundijalu obezbedili Rusija, Brazil, Iran, Japan, Meksiko, Belgija, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Nemačka, Engleska, Španija, Nigerija, Kostarika, Poljska i Egipat.

 

Patio mall Celebrating Egypt winning 🇪🇬, Congratulations #Russia_2018 #worldcup #egypt #footballA post shared by Patio New Cairo (@patio_newcairo) on

 

Golovi sa meča Egipat - Kongo:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mari

    8. oktobar 2017 | 23:28

    A mi? Da li cemo makar napuniti Marakanu? Treba da nas je sramota!!!!! Ako odemo na Svetsko i pinedimo sutra Gruziju bice,maaaaa Gruziju pobedili mozes misliti,a ako ne daj Boze momci izgube ili odigraji nereseno,vise njih ce da pljuje po tastaturi nego sto ce da ih bude na stadionu!!!! Neko rece tako se postuje reprezentacija,slazem se,ali nemojte sutra da stadion ne bude pin pa da pljujemo ove momke komentarima kako ne ginu za drzavni dres!!! Ako je vama tesko da dodjete,SEDITE I NAVIJATE,nemojte pljuvati njih koji ce da istrce da se bore i da ostave srce na terenu!!!! Da mi znamo da cenimo i da smo “normalan” sportski narod jos juce bi se trazila karta vise,a dana prodato samo 30000 ulaznica i onda nam krivi samo fudbaleri. I ne daj Boze lose rezultat i naravno da bi krivica bila najvise njihova,ali kada istrcis na poluorazan stadion u odlucujucoj utakmici za odlazak na SP kroz glavu skvakog od njih ce da prodje, Boze paovo ne interesuje nikoga,a tako je najteze igrati!!! Zato gospodo Beogrdjani,koliko vas je? Oko 2 miliona? Preko 2 miliona? Srbijo, koliko nas ima? Republika Srpska,vas? Koliko je? Hocemo da napunimo Matakanu sutra? Hocemo da namestimo PAKAO Gruzijcima? Hocemo da budemo vetat u ledja nasim momcima? Bilo bi sramota da se sutra ne trazi karta vise i da i jedna jedina stolica bide prazna!’nn

  • Космет

    9. oktobar 2017 | 06:05

    Како вас бре није срамота да блатите Орлове?! Док су побеђивали, тад сте их у небеса дизали, а сад кад су једну утакмицу изгубили одма дрвље и камење! Типично за србе! Срамота!!!

  • Ja

    8. oktobar 2017 | 22:46

    Tako se postuje Nacija i tim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA