≫ 

Sad imamo i dokaz: Mažić je najbolji svetski sudija u poslednjoj deceniji! Ali Zvezda i dalje želi njegovo izuzeće zauvek

Još jedan dokaz da u arbitru iz Vrbasa imamo najboljeg reprezenta srpskog fudbala i suđenja

  • 32

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić je statistički najbolji svetski sudija za prethodnu deceniju!

Do ovog zaključka došli su analitičari specijalizovanog sajta "World Referee" koji se bavi učinkom najboljih svetskih sudija u poslednjoj dekadi, a Mažić za taj period ima najveću prosečnu ocenu.

>>> SIMULIRANJE ILI NE? Mažića napadaju da je preterao što je dao ovaj crveni karton Slovaku (VIDEO)

Iza sudije iz Vrbasa su najveća imena ovog posla: Turčin Čunejt Čekir, Englez Hauard Veb (koji se u međuvremenu povukao), Holanđanin Bjorn Kujpers, Nemac Feliks Brih, Mađar Viktor Kašai...

Gledano samo ove sezone, Mažić je treći prema oceni ovog sajta, iza Slovenca Slavka Vinčića i gorepomenutog Briha.

Sudija iz Vrbasa je od 2009. godine na listi FIFA, a kruna karijere su mu Superkup Evrope 2016. godine između Real Madrida i Sevilje, kao i finale ovogodišnjeg Kupa konfederacija.

Pored stoga, Mažić deli prvu poziciju sa Bibijanom Štajnhaus za najvišu dobijenu ocenu za jednu odsuđenu utakmicu. U pitanju je duel Mađarske i Belgije u osmini finala Evropskog prvenstva 2016. godine, završene pobedom "đavola" rezultatom 4:0

Srbin je za arbitražu u tom meču dobio ocenu 9,9 od maksimalnih 10 bodova.

Ugled i poštovanje koji je stekao u Evropi i Svetu nisu mnogo pomogle Mažiću da izbegne udare koje trpi na domaćoj scenu od pojedinih klubova. Njega su, podsetimo, i Vojvodina i Zvezda označile kao odgovornog za nekoliko (ne)spornih situacija na mečevima pomenutih ekipa, i tražili su izuzeće sa njihovih utakmica zauvek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    9. oktobar 2017 | 14:17

    Човек са два лица. Једно, кад суди европске утакмице, врхунски, и кад суди домаће, нарочито гробарске, навијачки и тендециозно у њихову корист.

  • Y

    9. oktobar 2017 | 14:49

    Jedan od najboljih i jeste, ali cim zvezdi neko nekada pogresno sudi odmah buka i problemi, a kad sudi u korist zvezde onda niko nista :)

  • Zorge

    9. oktobar 2017 | 14:45

    Covek koji ima duple arsine jedne za evropu a druge za nasu ligu otvoreno navija za nkp a mrzi i svira uvek protivu zvezde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA