≫ 

PОССИЯ, МЫ ЕДЕМ: Srbija posle 8 godina na Mundijalu! (VIDEO)

Rusijo, stižemo ti konačno!

Foto: Profimedia, Wikipedia

Fudbaleri Srbije su se konačno i zvanično vratili na veliku scenu, i to mundijalsku!

Pobedili su pred 40.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" ekipu Gruzije sa 1:0 za kraj kvalifikacija na prvom mestu sa 21 bodom, što Irska nije mogla da stigne ni pobedom nad Velšanima!

>>>Englezi javljaju: Mitrović napušta Njukasl, ali ostaje u Premijer ligi!

>>>Grmeće ''Pukni, zoro'' na Marakani: Poznato je i ko će je pevati pred meč Srbije i Gruzije (VIDEO)

>>>Arnautović i dalje tuguje zbog gola Srbiji: Poslao je poruku Orlovima nekoliko sati pred meč odluke! (FOTO)

Ipak, nije sve delovalo idealno jako dugo. Iako je u prva tri minuta Srbija delovalo spremno da napadne Mundijal, taj utisak je brzo splasnuo.

Orlovi su prepustili čak inicijativu Gruziji i čekala se kontra, što bi još i imalo smisla da smo imali brzu transformaciju u napad.

To sa nešto sporijim Mitrovićem nije bilo moguće, previše se dozvolilo Gruziji koja je svoju sreću barem isprobavala sa distance, ali je Vladimir Stojković potvrdio sjajnu formu u nekoliko navrata.

Na drugoj strani, samo je Matić zagrejao rukavice golmana Gruzije, a oko 30. minuta začuli su se i zvižduci koji su samo dodatno unervozili Orlove.

Matić je čak dobio i žuti karton, a na poluvreme se otišlo pognute glave. U drugom poluvremenu je sa bravurama nastavio Makaridze, dugo se oklevalo sa izmenama, ali je prava dočekana kada je Prijović zamenio Ljajića.

Svoju prvu pravu šansu je maestralno iskoristio posle kontre, na levoj stativi je dočekao pas sa suprotne strane, zatim i da se Makaridze baci kako bi izabrao gde će da šutira.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

To je bilo dovoljno za eksploziju na Marakani, malo se i sačekalo da se rraščisti dim od baklji, pa je morala da se smiri i euforija.

U drugom meču Irska nije mogla da nas ugrozi sa vođstvom protiv Velsa sa 1:0, a Matić je pod naletom adrenalina napravio neoprezan faul i oprošten mu je drugi žuti karton.

Sve što je usledilo bila je zapravo iščekivanje poslednjeg zvižduka - sada slede slatke muke, čekamo da prođu još latinoameričke kvalifikacije i baraži, pa zatim i žreb za Mundijal koji počinje 14. juna!

Srbija - Gruzija 1:0

(Prijović 74)

Stadion: Rajko Mitić Sudija: Pavel Gil (Poljska)

Srbija: Stojković, Rukavina, Tošić, Maksimović, Ivanović, Kolarov, Matić, Gudelj, Ljajić (od 61. Prijović), Tadić (od 88. Kostić), Mitrović (od 77. Milivojević)

Gruzija: Makaridze, Kočolava, Kašija, Kankava, Kazaišvili, Kvilitalija (od 78. Merebašvili), Gvilija, Aburjania (od 82. Dvalašvili), Jigauri (od 87. Hufnagel), Kakabadze, Navalovski

POSLEDNJE KOLO GRUPE D

Srbija - Gruzija 1:0

Vels - Irska 0:1

Moldavija - Austrija 0:1

Tabela: Srbija 21, Irska 19, Vels 17, Austrija 15, Gruzija 5, Moldavija 2

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fatality

    9. oktobar 2017 | 19:55

    Konacno da i muslin vidi da je ljajic najbolja opcija i da panjevi poput mitrovica s i nastasica nema sta da traze u reprezentaciji

  • Belasica

    9. oktobar 2017 | 22:32

    Počeli su trčati i odmah su dali gol. Srbijaaaaaaa!!!!!!!!!

  • Petar

    9. oktobar 2017 | 22:34

    Previse puta su me razocarali tako da mi je sasvim svejedno. Pomislis evo sastavili se a oni se izbrukaju protiv nekih amatera... i to ce se opet desiti sa ovakvim "strategom"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA