≫ 

Veljko Paunović - idealno rešenje za mesto selektora Srbije!

Prema nezvaničnim informacijama Telegrafa, aktuelni trener Čikago Fajera je već kontaktiran

  • 88

Pusta je bila klupa fudbalske reprezentacije Srbije već dan posle pobede nad Gruzijom i plasmanom na Svetsko prvenstvo, ali je tek u smiraj pretposlednjeg dana oktobra zvanično objavljeno da je ugovor sa Slavoljubom Muslinom raskinut.

Razloga je mnogo. Neki su javno poznati, drugi pak i ne, ali ono što je sigurno jeste da je Muslinov odlazak podigao veliku buru u javnosti. Kako u srpskoj, tako i onoj u regionu.

>>> Prvi spisak Srbije posle odlaska Muslina: Krstajić pozvao Sergeja i Grujića za mečeve sa Kinom i Južnom Korejom!

I dok se svi utrkuju da prokomentarišu da li je Muslin trebalo da ostane ili ne, FSS užurbano radi na tome da mu pronađu adekvatnu zamenu.

Čoveka koji će voditi Orlove na Mudnijalu, ali isto tako i čoveka koji će se uhvatiti u koštac sa izazovima kao što su Liga nacija i kvalifikacije za EP 2020. Takođe, čoveka koji će na bezbolan način napraviti smenu generacija i konačno u svrhe A tima iskoristiti zlato omladinaca sa Novog Zelanda.

Otuda je verovatno svima jasno da je idealno rešenje za mesto selektora Srbije Veljko Paunović, aktuelni trener Čikago Fajera i bivši selektor tih omladinaca koji su pokorili svet.

Foto: Marko Todorović

Kao u onoj narodnoj priči o ocu, sinu i magarcu, jasno je da se ''svetu ne može ugoditi.'' Međutim, sumnjamo da bi iko u Srbiji negativno dočekao njegovo eventualno ustoličenje na mesto selektora seniora.

Zašto?

Zato što ima sve predispozicije da postane selektor Orlova. Radio je u FSS i poznat mu je sistem, a pogotovo igrači koji bi od naredne godine trebalo da budu nosioci igre.

Tu pre svega mislimo na nekoliko momaka koji su bili članovi te selekcije koja je ''tukla'' Brazil na SP, a podsetimo da su upravo oni bili ''nepremostiva prepreka'' prilikom razgovora Muslina i čelnika FSS.

Kao što je poznato, u Savezu su izrazili želju da se ekipa podmladi i da određen broj tih momaka budu u avionu za Rusiju. Muslin nije želeo da ih vodi, sa Paunovićem na čelu će verovatno i biti.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Milinković Savić, Grujić, Gajić, Andrija Živković...su momci na koje se ozbiljno računa, a koji su sjajno igrali pod Paunovom komandom.

Kada se na to dodaju Rajković, Veljković, Nemanja Maksimović i Gaćinović koji su već u pogonu A tima, jasno vam je na šta bi reprezentacija Srbije mogla da liči na SP. Pogotovo u kvalifikacijama za EP, što je možda i bitnije.

Uz starosedeoce Nikolu Maksimovića, Matića, Milivojevića, Tadića, Mitrovića i ostale, Srbija će dobiti nacionalni tim u borbi za odlazak barem na dva velika takmičenja - EP 2020 i SP 2022.

Jasno je ovo i čelnicima Saveza koji su, prema nezvaničnim informacijama Telegrafa, već ušli u određene pregovore sa Paunovićem.

Na ruku im ide i to što je Paunović u novembru 2015. potpisao sa Čikagom ugovor na dve godine, uz opciju produženja na još dve. Opcija koja ne mora da se iskoristi...

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko969

    30. oktobar 2017 | 20:38

    Paunovic je kao za nagradu sta je uradio sa mladom reprezentaciom zasluzio vec davno da postane selektor A reprezentacije. Pogotovo sto je vodio bast tu omladinu koja treba da nasledi ove ,, nase velike zvezde".

  • Mrmot

    30. oktobar 2017 | 19:50

    To je vec bolje resenje, a ne Piksi i ostali pominjani do sada.

  • Febo

    30. oktobar 2017 | 19:49

    To bi stvarno bilo super...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA