Zna se koliko će tačno igrača Zvezda dovesti u januaru! Terzić detaljno o transferima, skautingu i najvećem promašaju (VIDEO)

Govorio je Terzić o broju pojačanja za novi prelazni rok

  • 40

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je detaljno o transferima i planovima za januar u intervjuu za navijački portal Redstarbelgrade.rs.

Terzić je prevashodno napravio osvrt na dolazak Nemanje Radonjića i procente koji su uključeni u transfer.

- Mi smo hteli Radonjića, ali nisu papiri bili kod nas i ne možemo da ga dovedemo pod našim uslovima, moramo da pregovaramo. Dugi su bili pregovori, mukotrpni. Mislim da smo došli do maksimuma, investicija je bila nula, on je možda sada ponajbolji igrač u Srbiji, uz to imamo 60 posto ekonomskih prava. I onda neko postavi pitanje zašto smo dali Romi 40 posto. Nismo mi dali Romi, nego je ona nama 60 posto dala. 

>>>Grof Božović došao na Marakanu i prvi put se oglasio o igrama Zvezde, a onda isprozivao Ilieva: Kao da vam šibicar nudi šibicu sa kuglicom!

>>>Terzić otvorio Zvezdine finansijske knjige: Otkriven tačan dug crveno-belih, plate novih igrača i zarada od transfera, LE i karata! (VIDEO)

>>>U Zvezdi već trljaju ruke čim su saznali koji klub se interesuje za Boaćija!

Pored njega, sa Slavoljubom Srnićem je slična situacija.

- Čukarički nam je dao uslove. Moja obaveza je da Zvezda izađe sa plusom, a hoće sa obojicom. Čukarički ima 40 posto neto dobiti od Crvene zvezde, Srnić je koštao 420.000 evra kad je došao. Oni imaju 40 posto od dela koji je preko 420.000 evra. Dakle ako ga prodamo za milion, imaće 40 posto od 580.000.

Foto: Tanjug/AP

Skauting sada zauzima važno mesto u radu kluba.

- Imamo par momaka koji nam skupljaju informacije i sužavaju selekciju. Naravno, ne dovodimo igrača na osnovu toga što je on rekao, on može da predloži 7-8 levih bekova. Tu smo ja, Mrkela i Milojević da sednemo i presečemo ko je za nas. Treba da se usaglasimo, nema sujete među nama. Imamo dve platforme koje skeniraju svakog igrača na planeti u ovom momentu.

Tim će se izmeniti tokom zime, ali ne previše.

- Mi tačno znamo koja četiri igrača hoćemo da dovedemo u januaru. Od 10 igrača koje smo doveli, sa devet smo pogodili. Šta će mi skauting služba da procenim da li je Borjan, Krstičić, Stojković za nas? Mi te igrače znamo. 

Foto: crvenazvezdafk

- Mi u januaru ne dovodimo 100 igrača, dovodimo tri ili četiri igrača. Najvažnija je procena da li igrač ima kvalitet za Zvezdu i ljudski i karakterno. Za Rikardinja je 10 informacija bilo da je top igrač. Videli ste šta je rekao Vujadin Savić, ali nije isto igrati u Šerifu u Moldaviji i u Crvenoj zvezdi. Ovde je ogroman pritisak, ako ne pobedite u 19 od 20 mečeva, imate problem. Nema radovanja uspehu od juče.

Radi se i na poboljšanju omladinskog pogona.

- Omladinska škola mora da proizvodi igrači, kada ih proizvede za prvi tim, radi dobro. Svake godine mora da izbaci 3 ili 4 igrača koje možemo da pridružimo, dešava se da naiđe bolja ili lošija generacija. Ovom smo zadovoljni. '99, koja dolazi. Isto je sa 2001. godištem, imaju 14/14. Završavamo tri terena, salu zatvorenu, u planu je internat sa modernom kuhinjom, podići ćemo nivo. Najbitnija je selekcija i kvalitetan rad.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bracala...

    8. novembar 2017 | 15:08

    Covek koji je bio na poternici sedi u zvezdi... Ovo je bruka... I jos planira kako da namakne pare 😁

  • Tito,Krcun,Komar,Medaric,Nusref,Robert,Refik..

    8. novembar 2017 | 16:50

    Zna se koliko dolazi igraca u Januaru,50 kao i u Avgustu😂🤣😂🤣

  • Lemi

    8. novembar 2017 | 11:13

    Jak si doktore i to mnogo... Ovi iz OFK Beograd još uvek ne mogu da ti se zahvale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA