≫ 

Roberto Karlos želi da bude selektor Srbije: Imate odlične igrače!

Da li je ovo potencijalno rešenje za klupu Orlova u budućnosti?

  • 20
Slaviša Kokeza i Roberto Karlos Foto: FSS

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Karlos gostovao je u Srbiji i izjavio je da za njega plasman Orlova na Mundijal u Rusiji nije iznenađenje i poručio da ne bi imao ništa protiv da se srpski tim u finalu sastane sa Brazilom.

On je na pitanje da li bi voleo da preuzme reprezentaciju Srbije direktno odgovorio i rekao da bi voleo da sedne na klupu Orlova, jer smatra da ima dobre igrače.

- Pratim reprezentaciju Srbije, ima mnogo važnih igrača, pratim i vašu ligu i dopada mi se stil fudbala. Plasman u Rusiju za mene njje iznenađenje jer imate sjajne igrače, srećan sam zbog vas i želim vam mnogo sreće u Rusiji. Čestitam igračima i da im kažem da sada dolazi ono najlepše. Biću u Rusiji i pratiću vaš tim uživo - rekao je Roberto Karlos na konferenciji za medije u Beogradu.

Jedan od najboljih levih bekova u istoriji fudbala boravi u Beogradu gde pohađa trenersku školu FSS-a.

Foto: Guliver/Getty Images/Ross Kinnaird

- Hvala Savezu, predsedniku Kokezi, profesorima koji su mi otvorili vrata. Još ne govorim srpski, ali naučiću, ovde je drugačija kultura od one koju sam dosad upoznao, živeo sam u Brazilu, Španiji, Italiji, Rusiji i Turskoj. Često sam dolazio ovde, ljudi su divni i sjajno se ophode prema meni. Imaze strast prema fudbalu, video sam to na časovima. Znate, lako je igrati fudbal, ali biti trener je teško. Mora mnogo da se uči.

On je na pitanje da li bi prihvatio kada bi mu ponudili posao selektora Srbije bio veoma direktan.

- Da, prihvatio bih poziciju selektora ako bi mi to ponudili. Imate odlične igrače i svako bi poželeo da bude trener takvog tima.

Fudbaler koji je sa Brazilom bio prvak sveta 2002. godine nada se da njegova selekcija posle debakla na minulom Mundijalu može do titule u Rusiji.

- Nakon poraza od Nemaca 7:1 popravila se situacija, novi selektor je Tite, tu je veliki broj novih igrača na čelu sa Nejmarom. Tim je reorganizovan i verujem da mogu do titule u Rusiji. Glavni konkurenti biće Nemačka, Španija, Argentina. Nemam ništa protiv da igramo i finale sa Srbijom.

Roberto Karlos trenutno obavlja posao ambasadora Reala i kako je naveo, za sada, nema ambiciju da postane trener slavnog kluba.

Printskrin: Twitter.com/@getFinta

- Imam još pet godina taj ugovor. Zidan obavlja sjajan posao kao trener i nemam takve aspiracije. Stekao sammnoga iskustva, ali ubrzo ću ponovo biti na terenu - rekao je on uz konstataciju da Real kma najboljeg fudbalera na svetu Kristijana Ronalda i da je favorit za sve titule.

On je istakao da je srpski derbi između Zvezde i Partizana "fudbalski klasik" poput duela Barselone i Reala, Brazila i Argentine ili Intera i Milana.

- Voleo bih da dođem i uživo gledam taj meč.

Na pitanje šta misli o Siniši Mihajloviću, takođe sjajnom izvođaču slobodnih udaraca, kratko je rekao:

Foto: Guliver/Graham Chadwick /Allsport

- Profesor. Jedan od najboljih na svetu.

On je prokomentarisao i čuveni gol iz Tuluza 1997. godine protiv Francuske kada je srušio zakone fizike.

- Nema objašnjenja kako sam uspeo. Deca me to često pitaju. Nisam ponovo pokušavao jer verovatno ne bih uspeo. Taj gol je najlepši u mojoj karijeri, drugačiji, dao sam i sjajan gol protiv Tenerifa. Ali, to sve zavisi od treninga i redovnog rada.

Roberto Karlos nije hteo da izdvaja nekog srpskog igrača, ali je izdvojio tri najbolja leva beka na svetu: Marselo, Felipe Luis i Ðordi Alba.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    14. novembar 2017 | 16:32

    Оканите се странаца и гробара за тренера репрезентације. Отерали сте човека који нас одвео на СП да би сте урадили шта? Још кад сам чуо да Вучелић прижељкује Тумбаковића за селектора...буди добар, не буди гробар, и бићеш веселији, срећнији, паметнији, финији, културнији...

  • Johnny

    14. novembar 2017 | 17:08

    Ko je sve bio selektor,nemam nista protiv.Ovaj lik je bio igracina.

  • zagondzija

    14. novembar 2017 | 17:08

    Dosao u Srbiju da zavrsi skolu zna on da je ovde mito i korupcija haha i cim ti potpisu licencu nek ti daju i reprezentaciju da vodis vidi to sa Kokezom nariktaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA