≫ 

Danci idu u Rusiju: Dablin video bajku Kristijana Eriksena! (VIDEO) (FOTO)

Vezni igrač Totenhema trostruki strelac za Skandinavce u revanš meču baraža

  • 4

Veliki je igrač Kristijan Eriksen!

Kreator igre Danaca priredio je zemljacima priču za pamćenje, sa tri gola ispisao najlepšu bajku u Dablinu, i odveo svoju reprezentaciju na Svetsko prvenstvo u Rusiju - 5:1!

Posle dosadnih 0:0 u Kopenhagenu pre nekoliko dana, u Dablinu je prštalo od samog početka, ali nisu Danci bili ti koji su prvi udarili.

Republika Irska je preko Dafija, ali posle kiksa odbrane Danske, povela već u šestom minutu, ali to je, ispostaviće se, bio početak kraja domaće selekcije i njihovih snova o Svetskom prvenstvu.

U Rusiju ide bolji tim!

Ekipa koja u svojim redovima ima takvog znalca i haubicu kao što je Eriksen, ne može a da ne bude deo najveće smotre.

Ipak, važan deo posla u Dablinu obavio je Sajrus Kristi koji je autogolom u 29. minutu omogućio Dancima da ostatak meča igraju sa daleko otvorenijim pristupom ostrvljana i surovo ih kažnjavaju.

A baš tako, surovo i efektno, Irce je u realnost vratio Eriksen.

Sa tri gola, od kojih se ne zna koji je lepši (nama je prvi definitivno), Eriksen je razgalio Skandinavce i bacio u očaj navijače Irske.

Već na poluvremenu, kod 2:1 za goste, bilo je jasno da Irci teško mogu do preokreta, a kada je Eriksen sa trećim pogotkom na isteku sata igre uvećao vođstvo, praktično je i "ubio" utakmicu.

Svoju partiju za pamćenje krunisao je het-trikom u 73. minutu, ali ni to nije bio kraj goleade gostiju, jer je poslednju reč imao "Lord Bentner".

Ekscentrični napadač je u 90. minutu iz penala stavio tačku na blistavo dansko veče u Dablinu.

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    14. novembar 2017 | 23:10

    I pored sve Irske Garde i obezbeđenja , Eriksen je uspeo da ugasi reflektore na stadionu u Dablinu . Strašan igrač. U Totenemu svi veličaju Kejna , a bez ovoga momka ne bi bilo ni Kejnovih golova ni dobrih rezultata ekipe. On i namešta i pogađa. Podseća me dosta na Denisa Bergkampa .

  • nekooo

    14. novembar 2017 | 23:36

    Prosecno dobar igrac,odigra svaku petu utakmicu kako treba,na SP ga nece nigde biti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA