A da tražimo Muslinovog naslednika u Argentini? Ova zemlja ima petoricu selektora na Mundijalu!

Zemlja dvostrukih svetskih šampiona broji čak petoricu selektora za Mundijal

  • 10

Pored reprezentacije Argentine koju vodi domaći stručnjak Horhe Sampaoli, još četvorica trenera su spremna za odlazak u Rusiju na Mundijal!

Dok mi čekamo barem jednog stručnjaka (dobro, ne mora da bude baš iz Argentine) koji bi preuzeo ekipu, zemlja Gaučosa ima još Hozea Pekermana (Kolumbija), Rikarda Gareku (Peru), Ektora Kupera (Egipat) i Edgarda Bauzu (Saudijska Araba).

Foto: Marko Todorović

Zanimljiva je samo priča oko Bauze, koji je došao u zemlju koja je otpustila selektora koji je odveo tim na Mundijal.

>>>Fudbalska bajka decenije: Pre 31 godinu surovo je sprečio Peru da ode na Mundijal, danas je njihov Bog posle plasmana u Rusiju! (VIDEO)

Reč je o Holanđaninu Bertu van Marvajku, koji nije našao zajednički jezik sa predsednikom tamošnjeg fudbalskog saveza Princem Ahmedom Eid Al Harbijem oko produžetka ugovora.

Foto: Guliver/Friedemann Vogel/Getty Images)

Nedugo posle meča sa Japanom kada su Saudijci overili plasman na Svetsko prvenstvo, prvi put posle 2006, na mesto selektora imenovan je Argentinac Edgardo Bauza, međutim - sada je i on pred smenom!

Foto: Profimedia

Bauza je vodio tim na tri prijateljska meča, jedan je pobedio (Litvaniju 2:0), a dva izgubio (Portugal 3:0 i Bugarska 1:0), što su u Savezu shvatili kao ozbiljan pad forme i igre, pa su rešili da ponovo reaguju.

Pomenuti princ je rekao da je Bauzin rad pred mikroskopom, ali čak i da ga na kraju smene, Argentina će doživeti rekord i sa četvoricom trenera.

Na prethodna dva Mundijala Argentina je imala trojicu stručnjaka, Sampaoli je vodio Čile, Pekerman Kolumbiju, a Alehandro Sabelja Argentinu.

Identična situacija viđena je 2010. godine, Dijego Maradona vodio je Argentinu, Herardo Martino Paragvaj, a Marselo Bjelsa Čile.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzioner

    16. novembar 2017 | 23:01

    Što ste sklonili Mislina kad nemate da stavite nikog drugog? Bilo je samo bitno manuti ga zbog Sergeja izgleda

  • Teo kralj

    16. novembar 2017 | 21:51

    Limeni

  • Ja...

    16. novembar 2017 | 22:20

    Ko god dodje nasi ga izblamiraju,ne poznajem ni jednog sekektora da nije tako prosao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA